Meny

Nilsson knuste de norske jentene

Stina Nilsson tok nok en seier i Tour de Ski. Her er svensken sammen med en sittende Heidi Weng etter målgang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stina Nilsson tok en klar spurtseier på jaktstarten i Tour de Ski. Svensken parkerte Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg på oppløpet.

Nilsson tok dermed sin tredje seier i årets tour. Hun gikk ut med fire sekunder til gode på Weng, mens Ingvild Flugstad Østberg var ytterligere åtte sekunder bak. Etter kort tid var løperne samlet til en trio.

Finske Krista Pärmäkoski kom halsende bak, men de tre i front hadde relativt god kontroll på forfølgeren som ikke kom nærmere enn 24-25 sekunder.

Med Østberg i tet forsøkte de to norske løperne å mørne den svenske lederen i bakkene underveis, men Nilsson hang godt med. Også da Østberg satte fart i den siste bakken. Sprinteren Nilsson var derimot ustoppelig og vant med 1,7 sekunder foran Weng. Østberg fulgte 1/10 sekund bak.

Nilsson fortsetter i ledertrøyen og har 6,7 sekunder til gode på Weng ettersom de tre første fikk 15, 10 og 5 bonussekunder. Østberg er 11,8 sekunder i sammendraget.

– Ingvild var desidert best av oss. Jeg slet hele veien. Det var ikke så mye jeg bidro med, for jeg var kjempesliten og hadde en tung dag. Ingvild var sikkerhetsbeltet mitt denne gangen. Stina lå hele tiden bak og skulle ta oss i spurten. Litt kjipt, men jeg skulle gjerne vært litt mer fresh selv. Det skal bli godt med en hviledag, sa Weng til NRK.

– Jeg hadde en bra dag. Jeg skjønte raskt at de to andre ikke ville dra, men vi fikk ikke hjelp med en eneste meter, sa Østberg.

– Jeg satset på min styrke, og det er jo spurten, sa Nilsson.

– Vi har sto stykker på pallen, og det må vi være fornøyd med. To og tre i sammendraget, men de fikk noen sekunder til Pärmäkoski som vi regner som den hardeste konkurrenten når vi kommer til alpinbakken, sa landslagssjef Roar Hjelmeset til NRK.

Kathrine Harsem ble nummer ni, slått med 3.08 sekunder, Silje Øyre Slind ble nummer 13 (3.20), Ragnhild Haga ble nummer 16 (3.21), mens Lotta Udnes Weng ble nummer 25 (4.13). Maiken Caspersen Falla deltok ikke i Oberstdorf onsdag.

Tour de Ski fortsetter i italienske Toblach fredag.

Populært