Meny

Weng kvitter seg med høydeskrekken

LAVLAND: Heidi Weng trives best nær havoverflaten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Weng (25) kan ikke vente med å komme seg fra høyden og ned til lavlandet.

Nyttårsaften ble kronet med 2.-plass på 2. etappe av Tour de Ski. Det gjør at Weng er drøye ti sekunder bak sammenlagtleder Ingvild Flugstad Østberg før kommende etappe i Oberstdorf. Den går på tirsdag etter mandagens hvile. 

25-åringen fra Enebakk er fornøyd med at de to etappene i høyden er over.

- Jeg har aldri noen go’følelse i høyden. Det har jeg aldri hatt, og derfor er jeg veldig glad for at jeg er ferdig med disse to skirennene her og kan komme meg ned i lavlandet, selv om det ikke er sikkert at jeg vil gå noe fortere der. Men da er i hvert fall ofte følelsen min bedre. Jeg har aldri trivdes spesielt godt i høyden. Det var disse rennene jeg hadde gruet meg mest til, sa Weng.

Alt tyder på at Weng og Østberg vil kjempe om sammenlagtseieren i årets tour.

- I fjor var jeg tre minutter bak før den siste etappen. Forhåpentlig kan jeg gjøre det litt mer spennende denne gangen. Ingvild har tatt steg i motbakkene, og jeg vil i hvert fall ikke være noe mer enn 30 sekunder bak før den siste bakken, sa Weng.

Populært