Suverene Ingvild har følt seg enda råere

SEIER: Ingvild Flugstad Østberg var sur og gretten etter lørdagens etappe, men snudde sinne til smil på søndag og vant fellesstarten over fem kilometer.
SEIER: Ingvild Flugstad Østberg var sur og gretten etter lørdagens etappe, men snudde sinne til smil på søndag og vant fellesstarten over fem kilometer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingvild Flugstad Østberg knallet til og vant som hun ville på den 2. etappen av Tour de Ski. Etterpå røpet hun at det kan bli bedre ut over i konkurransen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seieren på 5-kilometeren i Val Müstair kom 363 dager etter at hun vant sitt første distanserenn i verdenscupen. Det skjedde på 5-kilometeren på den 3. etappen av fjorårets Tour de Ski.

- Hvordan føler du deg nå sammenlignet med sist år da du kjempet om seieren med Therese Johaug helt til den siste etappen?

- Jeg var i veldig bra form i Tour de Ski i fjor, og da stemte det veldig bra i mange løp. Jeg har mye av den samme følelsen foreløpig, men det er klart at da hadde jeg noen veldig bra dager. Det var en av mine bra dager i dag også, jeg kjente det, men jeg har følt meg råere og jeg har litt å gå på, sa Østberg.

I toppen

En slik uttalelse betyr at det kan komme mer i de neste fem etappene. Først venter det 10 kilometer skiathlon i Oberstdorf tirsdag. Mandag er det hviledag i alpetouren.

- Hva betyr dette løpet og denne seieren for det som venter de neste dagene?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg er mest fornøyd med at jeg fikk til et bra løp, og at den følelsen jeg hadde om at jeg var i bra slag stemte. Men det er veldig mange løp igjen, og plutselig ser det helt annerledes ut. Det er vanskelig å si noe om sammendraget, og jeg er nødt til å ha jevnt bra dager for å henge med videre. For å henge med og kjempe helt i toppen trenger jeg flere gode dager som i dag, mente Østberg.

Mens hun var sur og sint på seg selv for at hun røk ut i semifinalen under lørdagens sprint var det en helt annen utgave som kom i pressesonen etter løpet på årets første dag. Da var hun smørblid og oste av selvtillit som hun gjorde i gjennombruddssesongen i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

–Jeg hadde en bra dag i går, og det var derfor jeg ble forbannet. Det var fordi jeg følte meg bra. Jeg ble litt sur på meg selv i går, og jeg hadde lyst til å bevise for meg selv at jeg er i bedre slag enn det jeg fikk bevist i går. I dag hadde jeg en kjempebra dag. Jeg hadde lyst til å gå bra og fort på ski, og så klarte jeg det. Både ski og kropp var bra, og det er heller ikke gitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Favoritt

- Er du favoritt til å vinne nå?

- Nei, det er jeg ikke.

- Er det ikke på tide å være litt offensiv?

- Jo, det er jo egentlig det, men igjen så er jeg realist, og jeg vet hva som er sisteetappen i dette Tour-opplegget og da er ikke jeg favoritten, selv om jeg skulle ønske at jeg kunne si ja.

Ingvild Flugstad Østberg har ti sekunder ned til Heidi Weng på 2.-plass akkurat nå, men hun vet at Weng er bedre i den siste bakken. Sist år var Weng ett og et halvt minutt raskere enn Østberg.

- Jeg tror definitivt at Ingvild går fortere opp den bakken enn hun gjorde i fjor. Hun er uten tvil blitt en bedre skiløper. Ingvild er bra rett og slett, sa landslagstrener Roar Hjelmeset.

Han var stolt av det han så av eleven i Val Müstair. Østberg var i en klasse for seg selv og tok også begge spurtene som til sammen ga 30 bonussekunder.

- I dag synes jeg at Ingvild gikk et kjempeflott løp. Hun gikk bra på ski i front, og det var bra at hun tok seieren, og at det ikke ble slik at Heidi lå i rygg hele veien og tok henne i spurten. Det var bra at det ble som det ble, mente Hjelmeset.