Verdenskjent assistent tar trolig over Swansea

<p>BLYTUNGT: Swansea-spillerne måtte tåle et nytt tungt tap nyttårsaften. Paul Clement ser ut til å være mannen som får jobben med å lede dem til ny kontrakt i Premier League. Foto: Rebecca Naden, Reuters / NTB scanpix</p>
BLYTUNGT: Swansea-spillerne måtte tåle et nytt tungt tap nyttårsaften. Paul Clement ser ut til å være mannen som får jobben med å lede dem til ny kontrakt i Premier League. Foto: Rebecca Naden, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paul Clement hentes fra Bayern München for å bli Swanseas nye manager og berge laget fra nedrykk, ifølge flere britiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clement har tidligere vært manager for Derby, men han er mest kjent som Carlo Ancelottis assistent i en rekke store klubber. De har jobbet sammen i Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid og nå Bayern München.

44-åringen skal ha vært i samtaler med Swansea det siste døgnet, og britiske medier melder at ansettelsen kan være klar før Swansea gjester Crystal Palace tirsdag.

Klubben sparket amerikanske Bob Bradley i romjula. Den tidligere Stabæk-treneren fikk bare 85 dager i jobben. Lørdag tapte Swansea 0-3 hjemme for Bournemouth, og laget går inn i det nye året på sisteplass i eliteserien.

Swansea var opprinnelig ute etter Wales' landslagssjef Chris Coleman, men han takket nei. Clement var aktuell for Swansea allerede da Bradley ble ansatt, og klubben har nå gjenopptatt kontakten.

Jobben i Derby var hans eneste som hovedtrener eller manager, og den varte bare åtte måneder før han fikk sparken i februar.

Personvernpolicy