Tidlig mål ga Liverpool-seier

MATCHVINNER: Georginio Wijnaldum nikker inn Liverpools ledermål i storkampen mot Manchester City. Foto: Carl Recine, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Georginio Wijnaldums nikk i det 8. minutt ble kampens eneste mål da Liverpool slo Manchester City 1-0 i årets siste Premier League-kamp.

Seieren i storkampen på Anfield gjør at Liverpool feirer nyttår alene på 2.-plass, seks poeng bak Chelsea og fire foran lørdagens motstander.

- Dette var vanskelig. Vi klarte ikke å skape særlig mange sjanser, men vi forsvarte oss veldig godt. Og målet var vidunderlig, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

- Vi hadde nok de største sjansene, men i annen omgang ga vi bort ballen for lett. Likevel slapp vi ikke til store sjanser.

Manchester City innledet kampen friskt, men en perfekt Liverpool-kontring satte tonen for resten av første omgang. Adam Lallana stormet fram på venstresiden og skrudde ballen inn i midten, der Georginio Wijnaldum knuste Aleksandar Kolarov i lufta og nikket den i hjørnet.

Scoringen ga hjemmelaget masse energi og lot til å gjøre gjestene usikre. Manchester City brukte lang tid på å komme i gang og hadde ikke en avslutning på mål i første omgang.

Sløste

Det var ikke veldig mange store Liverpool-tilbud heller, men det var bare en dårlig førsteberøring av Roberto Firmino som gjorde at han ikke kom alene med keeper på James Milners framspill i det 28. minutt.

- De scoret på sin første sjanse, og da blir det vanskelig. Vi skapte lite i første omgang, litt mer etter pause, men nå må vi bare rette blikket framover, sa City-manager Pep Guardiola.

Anfield-publikum kunne lene seg til at det er sju år siden Liverpool tapte en hjemmekamp i Premier League etter å ha ledet ved pause, og rødtrøyene fortsatte å styre tidlig i annen omgang.

Lallana fant Nathaniel Clyne inne i feltet, men igjen spolerte en dårlig førsteberøring det som ville vært en stor sjanse.

City-press

I det 54. minutt noterte Sergio Agüero gjestenes første avslutning mellom stengene, og plutselig lignet Manchester City på seg selv. Pep Guardiolas menn overtok fullstendig kommandoen og skapte vanskeligheter for vertene.

- Vi spilte ikke slik vi ønsker, men vi viste "guts". Vi måtte kjempe hardt for seieren, og det er en viktig seier, sa James Milner til BT Sport.

Klopps lag har scoret flest mål (46) av alle i første halvdel av Premier League-sesongen, men den siste halvtimen måtte laget først og fremst vise at det kan forsvare seg.

Det gjorde Liverpool med stor dyktighet. Laget ble ubønnhørlig trykket tilbake, men holdt City unna de store sjansene. Simon Mignolet holdt nullen for tredje gang siden han overtok keeperplassen, og uten å bli satt på virkelig store prøver.