Tufte fortsetter karrieren

Olaf Tufte forstter karrieren. Her er han sammen med Kjetil Borch etter bronsemedaljen i Rio-OL i august. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Olaf Tufte forstter karrieren. Her er han sammen med Kjetil Borch etter bronsemedaljen i Rio-OL i august. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

40 år gamle Olaf Tufte går for VM-gull i høst, bekrefter han overfor VG. Ro-veteranen utelukker heller ikke Tokyo om fire år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karrieren har vart i 20 år. Han har vært med på seks OL. Medaljeskapet er fullt. Likevel er motivasjonen til stede, og nå bekrefter han at det blir minst ett år til.

- Jeg fortsetter, sier han til VG.

- Dette er min julegave i år. Fra familien til Olaf. Det avgjørende er min egen motivasjon og at familien og sponsorene er med på det. Det gjør at denne satsingen kan forsvares, fortsetter han.

Medaljesuksessen sammen med Kjetil Borch i Rio-OL ga mersmak. Nå vil han klatre til øverste plass på pallen under VM i Florida til høsten.

- Det er lenge siden de har spilt "Ja, vi elsker"? Er det ikke?

40-åringen mener han er i sin beste form på nesten ti år. Sykdom må ta sin del av skylden for det. Han utelukker ikke at det kan bli mer enn ett år til.

- Alt er mulig. Jeg tror kroppen holder om jeg har motivasjonen, forklarer Tufte. Han sier samtidig at det er "langt" til OL i Tokyo i 2020, men utelukker det ikke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden