Hopkins slått ut av ringen - til pensjonstilværelse

Joe Smith Jr. slår Bernard Hopkins ut av ringen. Det var siste smell for veteranen som nå legger opp.
Joe Smith Jr. slår Bernard Hopkins ut av ringen. Det var siste smell for veteranen som nå legger opp. Foto: Jayne Kamin-oncea / Reuters

I den åttende runden var det slutt for veteranen Bernard Hopkins. Da ble han regelrett slått ut av ringen av motstander Joe Smith. Både boksekampen og karrieren var over for 51-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppgjøret gikk i lett tungvekt og ble både underholdende og dramatisk. Etter at Hopkins hadde mottatt en serie slag i den åttende runden, sank han ned i knestående. Før dommeren fikk stoppet det hele, traff Smith med ytterligere et slag som sendte veteranen ut gjennom tauene.

I det Hopkins forsvant ut av ringen vrikket han både ankelen og slo bakhodet. Dommeren stoppet kampen i 20 sekunder for at Hopkins skulle få sjansen til å komme seg inn i ringen igjen. Det klarte han ikke, og dermed ble det seier til Smith på teknisk knockout.

Les også: Fury gir opp tungvektstitlene

De vel 6500 tilskuerne buet da kampen ble stoppet. Hopkins mente han var dyttet og ikke slått ut av ringen. 51-åringen var naturlig nok ikke fornøyd med avgjørelsen til dommer Jack Reiss.

Hopkins mente han ble dyttet og ikke slått ut av ringen, og 51-åringen var ikke fornøyd med å tape kampen. Foto: NTB scanpix
Hopkins mente han ble dyttet og ikke slått ut av ringen, og 51-åringen var ikke fornøyd med å tape kampen. Foto: NTB scanpix

- Jeg er virkelig sjokkert over at Smith fikk seieren, sa Hopkins til TV-stasjonen HBO noen minutter etter at han hadde kommet til seg selv igjen. Etter at han forsvant ut mellom tauene falt han omtrent en meter ned mot gulvet. Det var da han skadet ankelen og slo bakhodet. Fallet gjorde ham svært groggy.

55 seirer

Etter lørdagens kamp står Hopkins med 55 seirer i en karriere som har vært lang. Han har også åtte nederlag og to uavgjorte kamper på rekordlisten sin. 32 av seirene er kommet på knockout.

Han kan også skryte av å være den eldste bokseren i historien som har vunnet en stor tittel da han slo Tavoris Cloud i 2013. Året etter slo han Beibut Sjumenov og klarte å samle titlene. Det har heller ingen klart før ham i hans alder.

Les også: Ti minutter i Las Vegas forandret livet for Steffen Tangstad

Bernard Hopkins har vært en stor bokser, og fra 1994 vant han 20 strake VM-seirer i mellomvekt.

- Dette var ikke den avslutningen på karrieren jeg hadde sett for meg, men at jeg tapte forandrer ingenting. Karrieren min er over. Slik er det bare, sa Hopkins etter det bitre og litt sure nederlaget.

Smith, som stoppet Bernard Hopkins en gang for alle, står med 23 seirer og ett tap. Han har vunnet 19 av kampene sine på knockout, så at han skulle bli veteranens banemann var ingen kjempestor overraskelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden