Alexander Kristoff rundstjålet

<p>OPPGITT. Sykkelproffen Alexander Kristoff kom hjem fra Tour de France til rundstjålet leilighet. Hans 47 år gamle kvinnelige leieboer hadde tatt en rekke verdisaker. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix</p>
OPPGITT. Sykkelproffen Alexander Kristoff kom hjem fra Tour de France til rundstjålet leilighet. Hans 47 år gamle kvinnelige leieboer hadde tatt en rekke verdisaker. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix

Sykkelproffen Alexander Kristoff har blitt frastjålet en rekke verdisaker av sin tidligere leieboer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 47 år gamle kvinnen stakk av med sykkelproffens møbler, seng og flatskjerm-TV.

Det var Rogalands Avis som først omtalte saken.

Les også: Korttidsutleie kan være et sjansespill

– Jeg er sjokkert

Tyveriet ble oppdaget 1. august i år.

Det var da Kristoff kom hjem fra Tour de France i sommer at han fikk beskjed om den lite hyggelige hendelsen.

Katusha-proffen sier han er rystet, og at han aldri mistenkte den 47 år gamle leieboeren. Da hun flyttet ut manglet det en del møbler.

– Jeg ble litt sjokkert. Jeg anmeldte tyveriet, men jeg visste jo ikke om det var leieboeren som hadde gjort det. Men politiet fant møblene mine og fikk løst saken, forteller Alexander Kristoff til TV 2 Sporten.

Kvinnen har siden blitt pågrepet og er siktet for flere lovbrudd. Hun ble tidligere denne uken dømt for hvitvasking av penger og en rekke butikktyverier.

Les også: Tyveribande tømte ferieboliger på Costa Blanca

– Berømmer politiet

Saken gikk i Stavanger tingrett som en tilståelsessak der den 47 år gamle kvinnen kom med en uforbeholden tilståelse på samtlige punkt i siktelsen mot henne, skriver Rogalands Avis.

– Jeg er glad for at man ikke kan komme seg unna slikt uten at det får konsekvenser. Jeg vil berømme politiet for veldig godt arbeid, sier Kristoff til TV 2 Sporten.

Kvinnen dømmes til fengsel i ett år og to måneder og er også dømt til å betale 10.962 kroner i erstatning til flere fornærmede.

Les også:

Tyver stjal flere tonn ørret og rogn på Sotra

Stadig tøffere kriminalitet i transportbransjen

Over 150.000 nordmenn har opplevd ID-tyveri

Personvernpolicy