Johaug taper millioner ved dopingdom

Therese Johaug Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Therese Johaug Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
En 14 måneder lang dopingutestengelse vil koste Therese Johaug mellom åtte og ti millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. 

Avisen har beregnet de tapte utgiftene gjennom premiepenger, bonuser fra sponsorer og avtalen med Norges Skiforbund ut fra prestasjonene de siste sesongene. Totalt blir dette seks-sju millioner kroner. 

- Ut fra tidligere erfaring så ligger man minst på det, uten at jeg har regnet nøyaktig på det, dersom hele sesongen ryker. Men det er en del løse tråder. Det blir helt klart en reduksjon i inntekter som normalt ville kommet av premiepenger og bonuser, sier manager Jørn Ernst til DN.

På toppen av disse millionene kommer utgiftene til hennes private satsing. Da ender det totale regnestykket, basert på tidligere sesonger, på åtte-ti millioner tapt ved en dopingdom på 14 måneder. Da er ikke eventuelt bortfall av sponsorer regnet med.

Les også: Johaug-høring starter 25. januar

Bekymret for Johaug: – Er med på å ødelegge et menneske

Therese Johaug fast bestemt på OL-start i 2018

Fourcade reagerer på streng Johaug-innstilling

Annonse
Populært