Ronaldo vant Gullballen

Real Madrids Cristiano Ronaldo med trofeet FIFA Ballon d'Or i 2015.
Real Madrids Cristiano Ronaldo med trofeet FIFA Ballon d'Or i 2015. Foto: Juan Medina / Reuters

Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo er tildelt den prestisjetunge Gullballen for tredje gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er samtidig fjerde gang at portugiseren kåres til årets spiller i internasjonal fotball. Ronaldo vant også Gullballen i 2013 og 2014, mens han vant FIFA-prisen i 2008 som Manchester United-spiller.

Mandag offentliggjorde France Football, magasinet som står bak Gullballen-kåringen, de endelige resultatene av årets kåring.

173 journalister fra hele verden har gitt sine stemmer til 30 forskjellige spillere.

Ronaldo er for tiden opptatt med klubb-VM i Japan og var ikke til stede under utdelingen.

31-åringen har en strålende sesong bak seg i Real Madrid og på det portugisiske landslaget. Sist sesong ble det mesterligatriumf med klubblaget, og i sommer bidro han til at Portugal tok et overraskende EM-gull i Frankrike.

Avslørte vinneren

Real Madrid er i øyeblikket ligaleder i spansk fotball, og også der har naturlig nok hatt en avgjørende finger med i spillet.

Allerede flere timer før offentliggjøringen av Gullballen-vinneren mandag kveld skrev flere internasjonale medier at Ronaldo ville få prisen. Et bilde av forsiden på den neste utgaven av France Football hadde angivelig kommet blant andre den spanske storavisen Marca i hende.

Bildet viste Ronaldo som holdt prisen – ledsaget av tittelen «Ronaldo kronet».

France Football har fortsatt til gode å avsløre hvilke fire spillere som fulgte nærmest Ronaldo i årets kåring. De navnene slippes senere mandag.

Splittet prisen

Walisiske Gareth Bale er nummer seks på listen og følges av Riyad Mahrez (Leicester), Jamie Vardy (Leicester), Gianluigi Buffon (Juventus) og Pepe (Real Madrid).

Tidligere har også Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) stått bak Gullballen-kåringen, men i september gikk forbundet og France Football hver sin vei. Prisen ble da delt i to – FIFAs egen kåring av årets spiller og France Footballs Ballon d'Or.

FIFA-prisen for årets spiller står mellom Ronaldo, Lionel Messi og franske Griezmann. Den deles ut 9. januar.

Personvernpolicy