Seieren glapp – Real nekter å tape

GRUPPEFINALE: Borussia Dortmund (gult) tok ett poeng mot Real Madrid og er dermed gruppevinnere. Foto: Daniel Ochoa De Olza / AP

Real Madrid sto med 33 strake kamper uten tap foran mesterligamøtet med Borussia Dortmund onsdag og tapte ikke der heller. Kampen endte 2-2 og dermed røk riktignok gruppeseieren.

Det har stormet rundt den spanske storklubben den siste tiden. Flere nåværende og tidligere spillere, blant dem superstjernen Cristiano Ronaldo, er beskyldt for å ha gjemt bort penger i skatteparadiser og unndratt seg skatt.

Onsdag så Real Madrid seg nødt til å ta Ronaldo i forsvar og hevdet på det mest bestemte at portugiseren har overholdt alle sine forpliktelser.

Onsdag kveld lot mannskapet til Zinédine Zidane beina snakke, og da får som regel motstanderne problemer. Borussia Dortmund var intet unntak, men det tyske storlaget kjempet heroisk og fikk betalt til slutt.

Benzema-dobbel

1-0 kom etter en snau halvtime da høyreback Dani Carvajal fosset fram på høyresiden og fant Karim Benzema inne foran mål. Franskmannen fikk en enkel oppgave med å sette inn ledermålet.

Og Benzema skulle vise seg å bli dagens mann i den spanske hovedstaden. Da hjemmelaget gjorde 2-0 åtte minutter ut i annen omgang var han igjen sist på ballen. Forarbeidet besørget colombianske James Rodríguez.

Dortmund-måltyven Pierre-Emerick Aubameyang hadde 18 mål på like mange kamper for Dortmund denne sesongen før onsdagens oppgjør i Madrid. Der kom 27-åringen igjen på scoringslista med sitt 2-1-mål.

Minuttet før slutt utlignet innbytter Marcio Reus og sørget for Dortmund vant gruppe F. Scoringen var i tillegg tyskernes 20. i årets gruppespill. Det er rekord i mesterligaen.

– Vi er stolte over å komme hit med dette unge mannskapet og ta poeng, sa Marco Reus til Viasat etter kampen.

Statistikken fortsetter

Med onsdagens uavgjortresultat seieren har Real Madrid spilt 34 kamper på rad i alle konkurranser uten å tape. Ikke rart de regjerende mesterligavinnerne må finne seg i å være en av hovedfavorittene til å løfte trofeet også denne sesongen.

Legia Warszawa og Sporting Lisboa kjempet på sin side om plass i utslagsrundene i europaligaen i sin avsluttende kamp i gruppe F onsdag. Portugiserne hadde to poeng til gode foran kampen i Polen, men der kom hjemmelaget på offensiven i form av brasilianske Guilhermes ledermål etter en halvtimes spill.

1-0-seieren sendte Legia til cupspillet i europaligaen.

Åttedelsfinalene i mesterligaen trekkes mandag 12. desember. Da får Real Madrid svare på hvem som blir neste hinder på veien mot en ny triumf i Europas gjeveste klubbturnering.