Copa Sudamericana til katastroferammede Chapecoense

Fotot: AFP/Douglas Magno/NTB Scanpix
Fotot: AFP/Douglas Magno/NTB Scanpix

Det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL) gikk med på å gi både trofeet og premiesummen på to millioner dollar til brasilianske Chapecoense.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den brasilianske klubben mistet så å ai alle spillerne sine i en forferdelig flyulykke dagen før finalen i Copa Sudamericana skulle spilles for en uke siden. Av de drøye 70 som var ombord i ulykkesflyet var det bare en håndfull som, overlevde.

Nå har CONMEBOL bestemt at både trofeet og premiepengene blir gitt til den brasilianske klubben. Dette er gjort som en hyllest til de spillerne som omkom da de og klubbledelsen var på vei til den største kampen i klubbens historie noensinne.

Men på grunn av de tragiske omstendighetene kunne kampen aldri bli spilt.

Les også: Sorgtungt farvel med omkomne fotballspillere i Brasil

Det var motstanderlaget Atletico Nacional fra Colombia som foreslo at seieren, trofeet og premiepengene skulle gis til den katastroferammede brasilianske klubben.

Samtidig som Chapecoense fikk Copa Sudamericana, fikk Atletico Nacional CONMEBOLs spesielle pris for «fair play».

I den lille brasilianske byen Chapecó er de døde spillerne og alle andre med tilknytning til klubben kommet tilbake til byen for å bli gravlagte der. Kistene var drapert i klubbens grønne og hvite flagg. Det er også helt på det rene at spillerne fra den brasilianske klubben vil bli minnet med ett minutts stillhet før alle mester- og europaligakamper denne uken.

Les også:

71 omkom i flystyrt i Colombia

Flygeren får skylden for flystyrt i Colombia

Flyselskap mister lisensen etter styrt i Colombia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden