Heidi Weng til topps i minitouren på Lillehammer

Lillehammer 20161204. Verdenscup langrenn på Lillehammer, 10 km jaktstart kvinner. Heidi Weng vant foran Ingvild Flugstad Østberg t.v. og Krista Pärmäkoski t.h. Det ble også rekkefølgen i minitouren på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Lillehammer 20161204. Verdenscup langrenn på Lillehammer, 10 km jaktstart kvinner. Heidi Weng vant foran Ingvild Flugstad Østberg t.v. og Krista Pärmäkoski t.h. Det ble også rekkefølgen i minitouren på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Heidi Weng holdt unna og gikk inn til seieren i minitouren i langrenn på Lillehammer søndag. Den norske jenta var ikke truet på den avsluttende jaktstarten over ti kilometer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Weng fikk en fin revansj for nederlaget hun måtte tåle lørdag for amerikanske Jessica Diggins. Hun var 16,1 sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg og ytterligere 4,9 sekunder foran finske Krista Pärmäkoski.

Weng startet først og hun var aldri truet, selv om hun innrømte at det ble tungt mot slutten.

– Jeg var trøtt og litt stiv mot slutten. Derfor tok jeg det litt forsiktig i den siste utforkjøringen. Dette er min beste dag i denne touren her på Lillehammer, sa Weng til FIS-TVs intervjuer.

Det ble forresten litt dramatikk i den siste bakken før mål, for da hadde finske Pärmäkoski gått forbi Ingvild Flugstad Østberg. Men den finske jenta var uheldig og gikk over ende i venstresvingen i bunnen av bakken.

Østberg fikk en gratis sjanse da den finske konkurrenten falt. Hun benyttet muligheten og gikk det hun kunne. Dermed ble det norsk dobbeltseier med Krista Pärmäkoski på tredjeplass.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden