Følelsesladd seier for Sundby

Martin Johnsrud Sundby tok sin første seier for sesongen da han vant jaktstarten i Lillehammer søndag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby tok sin første seier for sesongen da han vant jaktstarten i Lillehammer søndag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Johnsrud Sundby lyktes i jakten på Calle Halfvarsson og vant minitouren i Lillehammer. Det var Sundbys første seier for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Johnsrud Sundby

* Navn: Martin Johnsrud Sundby

* Født: 26. september 1984 (32)

* Idrett: Langrennsløper

* Klubb: Røa

* Viktigste meritter:

* OL: 1 sølv, 1 bronse.

* VM: 1 gull, 1 sølv, 1 bronse.

* Verdenscupen: 25 individuelle seirer, 2 sammenlagttitler (2013/14, 2015/16).

* Aktuell: Vant søndag minitouren på Lillehammer.

Triumfen viser at Sundby er tilbake for fullt. Ikke bare knuste han Halfvarsson i søndagens 15 kilometer i klassisk stil, men Røa-løperen tok også fra svensken sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Sundby var svært preget da han var i mål. Han klarte ikke helt å holde igjen tårene.

– Dette er veldig emosjonelt. Jeg har hatt en tung høst, men prøvd å holde fokus på det jeg skal gjøre. Dette betyr veldig mye for meg, sa Sundby til NRK.

Halfvarsson hadde godt over 40 sekunder å gå på ned til flere av de norske langrennskanonene, men svensken slet tydelig med glipptak og klarte ikke å holde unna. Til slutt endte han på femteplass.

– Vi ble en stor gruppe som jaget Calle. Han så veldig sterk ut de fem første kilometerne, og vi tok ikke mange sekundene på ham. I langbakken på andrerunden så vi at han begynte å slite og hadde dårlig feste, forklarte Sundby.