Ny triumf for Halfvarsson

Svenske Calle Halfvarsson tok sin andre strake seier under minitouren i langrenn på Lillehammer lørdag. Finn Hågen Krogh ble best av de norske på fjerdeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en ny stor svensk dag i OL-løypene fra 1994. Halfvarsson, som vant fredagens klassiske sprint, fulgte opp med en ny triumf på 10 kilometer fri teknikk.

Det ble en sekundstrid med landsmannen Marcus Hellner om seieren. Til slutt skilte det den svenske duoen kun åtte tideler.

Russiske Sergej Ustjugov knep tredjeplassen. Han var slått med 6,7 sekunder.

Finn Hågen Krogh var forbannet etter å ha blitt disket på sprinten fredag. Lørdag slo finnmarkingen tilbake med et godt skøyterenn. I mål var han slått av Halfvarsson med 7,4 sekunder. Det holdt til fjerdeplass.

– Dette har ikke vært helga mi, så at det ble åtte tideler bak pallen, overrasker meg ikke, sa Krogh til NRK etter målgang.

– Jeg er fortsatt litt forbannet. Det var kjedelig det som skjedde fredag. Helga ble på en måte litt spolert, tilføyde han.

Simen Hegstad Krüger avsluttet også meget godt i den tøffe traseen på Lillehammer og gikk inn til en sterk femteplass. På plassen bak seg hadde han Martin Johnsrud Sundby.

Sjur Røthe endte som nummer 12.

Søndag avsluttes minitouren på Lillehammer med 15 kilometer klassisk jaktstart. Der går Halfvarsson først ut i sporet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden