Karjakin: – Gratulerer, Magnus!

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sergej Karjakin tok VM-tapet med fatning. Russeren erkjente at Magnus Carlsen taklet overgangen til hurtigsjakk klart best.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da alt skulle avgjøres i onsdagens omspill, var ikke Karjakin i toppform. Han slet tungt i tre av fire hurtigsjakkpartier og tapte til slutt 1-3 på det som var Carlsens 26-årsdag.

– Gratulerer med dagen, Magnus. Dette har vært en veldig vanskelig kamp. Jeg hadde opp- og nedturer underveis og gjorde en del feil, men jeg klarte å holde kampen til 6-6. Jeg var ikke klar for omspillet og slet med overgangen til hurtigsjakk etter tolv partier med klassisk sjakk, sa Karjakin under pressekonferansen.

– Jeg var dårlig i tre av fire partier, og Magnus var flink til å utnytte feilene mine. Jeg gjorde mitt beste, men det holdt ikke helt inn, la han til.

Karjakin kunne blitt den 17. sjakkverdensmester i rekken, men i stedet tok Carlsen sin tredje strake VM-tittel.

I forrige uke var russeren i føringen med tre partier igjen. Han var nær å ta en to poengs ledelse etter det niende partiet, men der berget Carlsen til slutt en viktig remis. Nordmannen utlignet VM-kampen i det tiende partiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karjakin er kjent for sterke åpningsspill, men under VM ble han ofte overrumplet av Carlsen.

– Jeg brukte mye tid på forberedelser, men Magnus hadde flere ulike åpninger. Noen ganger glemte jeg også det jeg skulle huske. Det er ingen unnskyldning, men det var så mye å forberede at jeg ikke klarte å huske alt. I hurtigsjakk hadde det kanskje vært bedre å ha hatt et friskt hode enn å pugge så mye, forklarte den russiske 26-åringen.