Jerv i førersetet før returkampen

Harde dueller mellom Jerv og Stabæk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Harde dueller mellom Jerv og Stabæk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Michael Ogungbaro ble den store helten da Jerv vant 1-0 over Stabæk i den første opprykksfinalen til eliteserien i fotball. Stabæk-trener Toni Ordinas ønsker presset velkommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

20-åringen Ogungbaro fikk en gavepakke av Mande Sayouba etter et frispark, og Jerv-spilleren sikret på den måten 1-0-seieren for Arne Sandstøs menn.

– Kampen er preget av banen er litt hard, så det gjør at begge lag spiller litt enkelt, men det føler jeg vi mestrer bedre enn Stabæk. Jeg er veldig glad for at vi holder fysisk. Kampen er veldig jevn, men jeg er glad for at vi er mer effektiv enn dem, sier Sandstø til NTB.

Han vil ikke utsette noe på den harde banen.

– Det var litt glatt, men man så at man tidvis kunne spille.

– Det var likt for begge lag, og da dommeren sa at vi skulle spiller her så må vi akseptere det, men et spørsmål er om man ville kjøpt en billett til denne kampen for å se fin fotball, sier Stabæk-trener Toni Ordinas til NTB.

Jerv har et veldig godt utgangspunkt for søndagens returkamp på Nadderud. Vinneren over disse to kampene spiller i eliteserien i 2017.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Du får ikke noe bedre setting enn som så med spenning og dramatikk for begge lag, sier Sandstø.

– Det var en jevn kamp og det er en jevn duell fortsatt. Vi ønsker presset velkommen og jeg vet at spillerne er klar for dette. Det er ikke noe nytt. Spillerne snakker om at de vil snu dette, og det er jeg sikker på at de klarer, sier Ordinas.

Les også: Danske skjøt Jerv videre mot fotball-himmelen

Store sjanser

Men det skulle endre seg i andre omgang. Begge lag gikk ut av startblokkene med en helt annen intensitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire minutter etter hvilen ble Alexander Lind frispilt alene med Mande Sayouba, men spissen banket til på halvspretten fra 20 meter og skjøt langt over. Kampens største sjanse så langt i kampen, men bare i to minutter.

I det 51. minutt fikk Ohi muligheten til å lage problemer for gamle lagkamerater. Alanzinho fant spissen foran mål, men skuddet til Ohi gikk rett utenfor keepers lengste stolpe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minuttet etter fikk Jerv en ny mulighet. Andreas Hagen slo ballen til Ulrik Berglann, men Morten Skjønsberg fikk blokkert.

Les også: Trond Olsen: – Vi har kniven på strupen

Stolpeskudd

Begge lag produserte flere halvsjanser på Levermyr, men med et kvarter igjen fikk Jerv muligheten på et frispark fra 16-meter.

Tønnessen skrudde ballen i keeperhjørnet, men Sayouba reddet. Returen havnet imidlertid på hodet til Michael Ogungbaro som headet inn ledelsesmålet.

Med sju minutter fikk Stabæk en enorm mulighet til å utligne, men en liggende Ohi klarte ikke pirke ballen i åpent mål fra en meter. Jerv fikk til slutt ballen unna.

Muhamed Keita traff stolpen på et frispark lite før slutt, men det ville seg ikke for Bærum-laget onsdag. Søndag har de en ny mulighet til å sikre eliteseriebillett.