Tande hoppet seg opp på pallen

Daniel-André Tande på vei mot 2.-plass i lørdagens verdenscuprenn i hopp. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
Daniel-André Tande på vei mot 2.-plass i lørdagens verdenscuprenn i hopp. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Daniel-André Tande hoppet seg opp fra 8.-plass og ble nummer to i lørdagens verdenscuprenn i hopp. Severin Freund tok en suveren seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tande ble beste nordmann med 14.-plass i et skuffende åpningsrenn fredag. Lørdag berget han den norske hoppæren med et hopp på 139 meter i finaleomgangen. Det var konkurransens beste hopp og ga sesongens første norske pallplassering.

De seks neste som prøvde seg i finaleomgangen mislyktes alle mot Tandes poengsum, men Freund var for langt foran. Tyskeren hoppet 146 meter i første omgang og fulgte opp med 138 i finalen. Det holdt til seier 11,6 poeng foran Tande.

Manuel Fettner fra Østerrike ble nummer tre. Han var slått av Tande med 5,7 poeng.

Tande var enslig norsk svale i Ruka. Anders Fannemel ble nummer 21 og Andreas Stjernen nummer 29. De var eneste andre norske som fikk hoppe finaleomgangen.

Halvor Egner Granerud (32.-plass) og Johann André Forfang (46.) ble utslått i første omgang, Joacim Bjøreng og Joachim Hauer allerede i kvalifiseringen.

Personvernpolicy