Meny

Sjakk-VM:

Remis i 7. parti mellom Carlsen og Karjakin

Søndag møtes Magnus Carlsen og Sergej Karjakin nok en gang til sjakk-duell i VM. Foto: Shannon Stapleton/Reuters/NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen er helskinnet gjennom to strake partier med svarte brikker. Søndag berget han remis mot Sergej Karjakin i sjakk-VM. Det står 3,5-3,5 sammenlagt.

Dermed fortsetter stillingskrigen i New York. Partiet var over etter 33 trekk og litt over to timers spill ved sjakkbrettet. Carlsen har nå fordel av å ha hvite brikker i tre av de fem siste partiene. Det gir nordmannen et lite overtak i innspurten.

Mange tror sjakkesset kommer til å stramme grepet og gjøre livet surt for Russlands VM-håp.

– Karjakin skal få svette de siste dagene mot vår topptrente verdensmester, sa Norges sjakkpresident Morten L. Madsen til NTB før det sjuende partiet.

Tabbe

Carlsen skaffet seg tidlig en fordelaktig stilling, og han virket en stund å ha vippet Karjakin av pinnen. Men et dårlig tårntrekk snudde dynamikken på hodet. Plutselig var Karjakin i en gunstig posisjon.

– Det var sløvt og nonchalant av Magnus. Merkelig avgjørelse, sa NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

Etter at det gikk opp for Carlsen at han hadde gjort et tabbetrekk, var han tydelig misfornøyd med seg selv. Han grein mye på nesen.

På forhånd var det varslet at Karjakin hadde brukt hviledagen godt til å pønske ut noe nytt. Det var tydelig fra første trekk.

– Åpningstrekket signaliserer at Karjakin er misfornøyd med sine hvite partier så langt, så derfor prøver han noe nytt, sier stormester Kjetil A. Lie til NTB.

Populært