Meny

Liverpool med gedigen sjansesløsing i regnværet

Jürgen Klopp forsøkte å piske fram Liverpool-spillerne, men det endte med ett poeng på sørkysten. Foto: Matthew Childs / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool scoret nesten på alt mot Watford (6-1-seier), men mot Southampton ble det mye frustrasjon og 0-0 lørdag.

– Normalt taper du en slik kamp, for til slutt så gjør du noe du ikke bør (i frustrasjonen) og gir bort den ene sjansen de trenger for å score. Når du er klar for arbeidsinnsats, fortjener du minst uavgjort. Ikke den beste dagen i mitt liv, men heller ikke den verste, oppsummerte Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Etter en noe tam 1. omgang tok gjestene fra Liverpool over det mest av styringen på St. Mary's.

Fraser Forster vartet opp med flere mektige redninger, mens Liverpools offensive stjerner også sendte gode muligheter utenfor.

Liverpool-stjernene kom til den ene sjansen etter den andre, men vertene slapp unna i regnværet.

Den tidligere Southampton-spilleren Sadio Mané sto for det mest av farlighetene før hvilen. Nærmest var han etter 28 minutter da Forster hindret mål med en mektig enhåndsredning.

Fem minutter før pause kom den hurtige senegaleseren igjen på tokt, men hjemmelagets gode forsvarer Virgil van Dijk hindret sin tidligere lagkamerat.

Les også: Mourinho-uavgjort forlenget Wengers vonde rekke

Ti uten tap

Liverpool, som har spilt ti kamper uten tap, satte fart for alvor i starten av 2. omgang. Kanskje skulle både Firmino og Coutinho hatt hvert sitt straffespark.

Firmino burde gitt Liverpool ledelsen etter 66 minutter, men brasilianeren skjøt utenfor alene med Forster.

For hjemmelaget var Charlie Austin nærmest, men han headet utenfor like.

Liverpool topper fortsatt Premier League, men Manchester City kom à jour med 27 poeng etter 2-1-seier mot Crystal Palace. Treer Chelsea (25 poeng) møter Middlesbrough på bortebane søndag.

25 poeng har også Arsenal etter sen utligning borte mot Manchester United.

Liverpool-manager Jürgen Klopp klarte å få fram smilet da han takket begge lags spillere etter kampen, men tyskeren var fremme hos dommer Mark Clattenburg med noen spørsmål like etter kampslutt.

Les også: Klopp-yndling kan ødelegge Ødegaards hjemkomst

Fornøyd Puel

Southampton-manager Claude Puel var fornøyd med å ha holdt unna mot storscorende Liverpool.

– Det er vanskelig å spille mot dem, for de jobber veldig bra med ballen. Det er viktig å være disiplinert for å sikre ett poeng. Selvsagt skulle vi gjerne hatt ballen mer, slik at vi kontrollerte større deler av kampen. Men det er vanskelig, så dette var et bra poeng for oss, mente Puel.

Han mente de mange landskampene den siste tiden hadde forstyrret inngangen til kampen.

– Det er vanskelig å få jobbet med denne gruppen. Vi spiller kamper hele tiden og har hatt 15 spillere på landslagsoppdrag. Det er vanskelig å trene skikkelig med alle bortreist, sa vertenes manager.

Les også: Klopp søker perfeksjon

Populært