Meny

Lagvenninnene hyllet Bjørgen

Marit Bjørgen med seier på 10 km fri gratuleres her av Heidi Weng t.h. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingvild Flugstad Østberg mener Marit Bjørgen er sterk nok til å gjenvinne tronen som internasjonal langrennsdronning i comebacksesongen.

Lagvenninnene bøyde seg i støvet etter at Bjørgen feide inn til seier på 15 kilometer fri teknikk på Beitostølen lørdag. Samtidig var ingen av dem det minste overrasket. Seieren kom i veteranens første skirenn på 603 dager.

– Jeg har sett i sommer og høst at hun stadig har tatt steg mot den gamle Bjørgen. Marit er i stand til å utklasse resten av verden hele denne sesongen, sa Ingvild Flugstad Østberg.

Hun måtte nøye seg med tredjeplass lørdag og var slått med et halvminutt av Bjørgen. Heidi Weng var nærmest vinneren på resultatlista, men var også distansert med nesten 12 sekunder.

– Det er tydeligvis mulig å være 36 år, bli gravid og komme tilbake og vinne. Det er jo positivt for oss andre, smilte Enebakk-jenta etter målgang.

Les også: Bjørgen vant i comebacket

Har flere gir

Bjørgen sto over fredagens klassiskrenn etter antydninger til sykdom tidligere denne uken. Det har tydeligvis ikke satt Rognes-jenta tilbake.

– Det er skikkelig rått at Marit kommer tilbake og slår oss andre ned i støvlene. Hun viste hvor skapet skal stå, sa landslagskollega Kari Øyre Slind, som fikk sitt store gjennombrudd i verdenscupen forrige sesong.

Lørdag ble hun nummer fem på Beitostølen.

Hvor langt Bjørgens seiersløp hadde holdt i verdenscupen, var det naturlig nok vanskelig å svare på. Lagvenninnene mener uansett 36-åringen kan komme i en enda bedre utgave til åpningsrennene i finske Ruka kommende helg.

– Marit vinner som ventet. Jeg gikk en del sammen med henne på annenrunden, og det var ikke Marit i superform vi så her. Jeg tror hun kan gå enda et par gir fortere, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Hun var samtidig mektig imponert over at Bjørgen tok sin 15. seier på Beitostølen i comebacket.

– Det er bare Marit som klarer det, smilte Heming-løperen.

Les også: Østberg tror på kruttsterk Bjørgen

– Ikke det råeste

Landslagskollega Ragnhild Haga er i likhet med Uhrenholdt Jacobsen overbevist om at Bjørgen har enda mer på lager.

– Jeg er ikke overrasket over at hun vinner. Hun er kjempesterk, men jeg tror samtidig ikke hun gikk sitt råeste løp her i dag, sa Haga.

Tidligere landslagsløper Marthe Kristoffersen stilte seg i rekken av imponerte konkurrenter etter målgang på Beitostølen.

– Jeg sa allerede i høst at Marit ville vinne dersom hun gikk her på Beitostølen. Jeg skjønner ikke hva den dama er laget av, smilte hun.

På søndagens sprint slipper lagvenninnene konkurranse fra Bjørgen. 36-åringen sparer på kruttet til rennene i Ruka.

Hjelmeset: – Må ha vært et bra løp

Landslagstrener Roar Hjelmeset antyder at Marit Bjørgens seiersløp på Beitostølen ville holdt langt i verdenscupsammenheng.

Etter 603 dager uten skirenn var Bjørgen tilbake i langrennstoppen med et smell lørdag. Veteranen fra Rognes suste inn til seier på 15 kilometer fri teknikk på Beitostølen – drøye 11 sekunder foran Heidi Weng.

Neste helg er det verdenscupåpning i finske Ruka. Hvor langt lørdagens løp hadde holdt der, er naturlig nok vanskelig å svare på.

– Det har jeg ingen følelse av, men Ingvild (Flugstad Østberg) og Heidi (Weng) ble nummer to og tre i verdenscupen sammenlagt forrige sesong. Til sjuende og sist må nivået her være bra, sa landslagstreneren til NTB.

Hjelmeset innrømmer at det hersket litt usikkerhet rundt Bjørgens form før lørdagens start på Beitostølen.

– Hun hadde noen dager med sykdom, og det kunne jo satt henne litt tilbake, men det virker ikke som det bet helt på henne. Hun følte seg riktignok ikke helt forberedt da hun gikk til start i dag, men utfallet ble bra likevel, fastslo han.

Les også:

Bjørgen frykter at Johaug mister hele sesongen

– Det har vært tøffere enn jeg hadde trodd

Bjørgen dopingtestet for første gang siden mars

Populært