Meny

Sjakkpresidenten: – Carlsen kler av Karjakin

Magnus Carlsen vil få opp dampen og gjøre det hett for Sergej Karjakin i de siste VM-partiene, spår sjakkpresident Morten L. Madsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakkpresident Morten L. Madsen føler Magnus Carlsen er i ferd med å bli varm i VM-trøyen. Han er overbevist om at Sergej Karjakin har trøbbel i vente.

Fredag spilte rivalene en lynkjapp remis i det sjette VM-partiet. Etter litt over halvannen time tok de hverandre i hendene. Fortsatt har ingen av dem klart å rykke opp i føringen. Stillingen er 3-3 sammenlagt.

Etter å ha lagt bak seg noen frustrerende partier var Carlsen skarp og tydelig godt forberedt i fredagens sjakkduell. 25-åringen var offensiv fra start med svarte brikker.

– Magnus fikk i nok et parti vist at han kler av Karjakins forberedelser med hvite brikker. Av de fem siste partiene har Magnus tre hvite partier. Karjakin skal svette de siste dagene mot vår topptrente verdensmester, sier Madsen til NTB.

Vinnerinstinkt

Tidligere i uken rotet Carlsen bort to klare seiersmuligheter på målstreken, mens han torsdag var farlig nær å tape etter en kjempebrøler.

– Magnus har nok vært frustrert, spesielt etter det femte partiet, men han bruker ofte litt tid før han blir varm. Det er fra nå av og utover vi vil se Magnus sine styrker, mener Madsen.

Norges sjakkpresident så lovende takter fra Carlsen i VMs sjette parti.

– Han var mest ærgjerrig etter torsdagen og viste at han var irritert. Det er et godt tegn. Karjakin virker regelrett ikke å ha samme vinnerinstinkt som Magnus.

Skritt for skritt

Etter partiet måtte Karjakin erkjenne at Carlsen tidlig lyktes med å ødelegge for ham.

– Magnus spilte briljant i åpningen, og jeg kunne ikke gjøre noe. Åpningene hans er veldig gode, sa russeren under pressekonferansen.

Han er fortsatt sterk i troen på at han kan ta fra Carlsen VM-tittelen.

– Jeg tar det skritt for skritt. Dette er en interessant VM-kamp, og vi slåss i hvert eneste parti. Det er noen valg jeg er misfornøyd med, men alt i alt er jeg fornøyd, sa Karjakin.

Lørdag har spillerne fri fra VM-sjakken. Neste parti går derfor søndag, der Karjakin igjen skal spille med hvite brikker. Det er vanligvis en fordel, men russeren har aldri klart å utnytte det til seier mot Carlsen i klassisk sjakk.

Karjakins eneste triumf kom da han slo Carlsen med svart i 2012.

Populært