Meny

Østberg tror på kruttsterk Bjørgen

Ingvild Flugstad Østberg var best i åpningsrennet på Beitostølen fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingvild Flugstad Østberg (26) fikk råd av suspenderte Therese Johaug før start og tror samtidig at Marit Bjørgen (36) vil slå kraftig tilbake når hun er tilbake i sporet igjen.

Østberg vant den klassiske 10-kilometeren under fredagens åpningsrenn på Beitostølen. Ikke siden Hilde Gjermundshaug Pedersen vant på Beito i 2003 har det vært en annen distansevinner på Beitostølen enn Marit Bjørgen og Therese Johaug.

Fredag sto Bjørgen over grunnet skral helse, mens suspenderte Johaug måtte bidra med mental hjelp fra sofaen.

– De hadde nok vært sterke begge to om de hadde vært med, men vi får ikke gjort noe med dem som ikke er på start. Jeg er fornøyd, sa 26-åringen fra Gjøvik etter seieren. Hun slo Heidi Weng på 2.-plass med 13,2 sekunder. Ned til Astrid Uhrenholdt Jacobsen var det 1.06 minutter.

Råd

Østberg var i kontakt med venninnen Johaug torsdag.

– Det var i går vi snakket sammen. Jeg fikk tips om å konsentrere meg om å gå bra teknisk på ski. Jeg har vært litt usikker på følelsen den siste uka, egentlig. Jeg har ikke følt meg like bra som i sommer og høst. Det har vært litt dritt. Det viktigste denne helgen er å gå bra teknisk. Da var det bare å gjøre som hun sa, og så fikk jeg se hva det holdt til.

– Du føler at rådet hjalp?

– Ja, absolutt. Det var for så vidt dette jeg hadde tenkt på selv også. Det er veldig rart at hun ikke er her, men sånn er det.

– Betyr dette at det blir en duell mellom deg og Heidi Weng ut sesongen?

– For å si det sånn så kan dette snu fort. Det vet jeg selv også. Jeg har fort vært nummer ti her, jeg, for så å være på pallen helgen etter. Det gikk egentlig litt for lett i dag.

Les også:   Langrennslegen forstår ikke svensk kollegas astma-kritikk

Langt ned

– Det er langt ned til nummer tre?

– Ja, men dette kan snu kjempefort. Du vet heller ikke hva dette ville ha holdt til i verdenscupsammenheng. Det var bra i dag. Jeg hadde også bra ski. Kanskje var det skiene som berget meg?

– Hvordan tror du Marit Bjørgen hadde gjort det om hun hadde vært med?

– Jeg tror at hun hadde vunnet.

– Fordi?

– Fordi hun er supersterk, og hun har vist god form på alt hun har vært med på. Hun er bare blitt sterkere og sterkere. Jeg er ganske sikker på at når hun stiller på start, om det skulle bli i morgen, søndag eller neste helg, så er hun veldig høyt oppe om ikke på toppen, mener Østberg.

– Jeg er litt overrasket over at det er såpass langt ned til de andre, for det er mange som har sett bra ut. Det er alltid moro å vinne skirenn. Jeg tar ikke av, men det er veldig moro. Det er den første seieren min på Beito.

– Som oftest er Beito-vinneren på kvinnesiden god sesongen ut?

– Ja. Treningsgrunnlaget er bra. Det er ingen grunn til at det ikke skal gå jevnt bra gjennom hele sesongen, men igjen, det snur fort.

Østberg går også lørdagens skøyteløp over 10 kilometer. Kanskje stiller hun også opp i søndagens sprintrenn.

Les også:

Bjørgen frykter Johaug mister hele sesongen

Sundby hemmeligholder nye våpen

Johaug-saken har gjort Weng paranoid

Aukland: – Tabbene har skadet norsk langrenn

Populært