Meny

Dansk B-lag fikk uavgjort i Tsjekkia

Åge Hareide og Danmark fikk en fin avslutning på landslagsåret, i motsetning til Per-Mathias Høgmo og Norge. Foto: Olafur Steinar Gestsson, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åge Hareide måtte bytte på seks plasser, men førte likevel Danmark til 1-1 i tirsdagens landskamp borte mot Tsjekkia.

Fire dager etter at Per-Mathias Høgmos lag tapte sin skjebnekamp mot tsjekkerne, greide danskene 1-1 i landskampen i Mlada Boleslav.

Rosenborg-spiller Christian Gytkjær fikk sin landslagsdebut som innbytter. Han fikk også ballen i mål, men scoringen ble annullert.

– Det ville vært deilig med et mål. Det ville vært prikken over i-en, men det var en opplevelse jeg aldri vil glemme, sa Gytkjær, som ikke selv kunne si om han virkelig hadde vært offside.

Klubbkamerat Mike Jensen spilte hele kampen.

Blandet drops

Hareide skapte bølger før kampen ved å uttrykke at han helst skulle se at den ikke var spilt, og forfallene haglet inn. Det sjuende og siste kom kampdagen, da Ajax-spiss Kasper Dolberg måtte kaste inn håndkleet etter å ha blitt skadd på trening.

Hareide måtte erstatte seks mann i startoppstillingen som slo Kasakhstan 4-1 i VM-kvalifisering tirsdag, og han la om til sin tidligere 3-5-2-formasjon etter å ha brukt 4-3-3 fredag.

Et tsjekkisk lag som hadde byttet på ni plasser fra kampen mot Norge fikk en tidlig ledelse ved Antonin Barak, men Nicolai Jørgensen utlignet før pause.

– Dette var en blandet opplevelse. Vi kom under på et skudd som endret retning, men jeg er glad for at vi kom tilbake og scoret på en dødball, sa Hareide.

Svensk seier

Ett år etter at Høgmo og Norge lusket hjem fra Budapest etter å ha fått EM-drømmen knust, tok Sverige og Janne Andersson en grei seier på samme arena. Det ble 2-0-seier over Ungarn.

«Joggebuksekeeper» Gábor Király, som egentlig ga seg etter sommerens EM-sluttspill, fikk en avskjedskamp og fortjent hyllest i sin 108. landskamp. Han holdt nullen i de 28 minuttene han spilte, men erstatteren Balázs Megyeri ble overlistet av Sam Larssons frispark etter bare to minutter på banen.

Isaac Kiese Thelin fastsatte resultatet til 2-0 for Sverige, som slo tilbake etter sitt bortetap mot Frankrike i VM-kvalifisering fredag.

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen. Alle løste sine oppgaver, og vi er sterke som et kollektiv, sa Andersson.

Også Island vant tirsdag. Arnor Ingvi Traustason og Sverrir Ingi Ingason scoret målene da Malta ble slått 2-0 på bortebane.

Russisk opptur

En opptur ble det også for Russland. VM-verten i 2018 er blitt kritisert av president Vladimir Putin etter svake oppkjøringskamper, men tirsdag ble Romania slått 1-0 i den aller første landskampen spilt i Groznyj.

Foran 30.000 tilskuere på et fullsatt stadion ble den lokale helten Magomed Ozdojev matchvinner på overtid. Det var seier nummer to på fem landskamper siden Stanislav Tsjertsjesov ble landslagssjef i august.

Ingen av Norges VM-grupperivaler vant tirsdag. Tyskland måtte nøye seg med 0-0 i Italia, mens Nord-Irland tapte 0-3 hjemme for Kroatia i Belfast, der Norge spiller sin neste kvalifiseringskamp i slutten av mars.

Populært