Meny

Ingen dalende interesse før langrennsåpningen

Langrennsløper Therese Johaug på pressekonferansen etter at det ble kjent at hun er tatt for doping. Saken mot henne og mot Martin Johnsrud Sundby tidligere i år har ikke lagt noen demper på interessen for åpningen av langrennsesongen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medieinteressen for den norske sesongstarten er omtrent som tidligere sesonger til tross for at Sundby- og Johaug-sakene har herjet i norske og svenske medier i sommer og høst.

Arrangørene på Beitostølen opplyser at interessen fra mediene er omtrent som den har vært tidligere. Fra svenskenes side kommer det flere enn i fjor.

– Interessen fra mediene er omtrent på samme nivå som i fjor. Jeg vet så langt at det kommer tre journalister fra Sverige, mens tidligere har det bare vært en her. Vi har rundt 40 akkrediterte fra norsk presse, men vet at det er mange fra lokalpressen som melder seg på siste liten, sier pressesjef Geir Norling til NTB.

Les også: Johaug-saken fortsatt hos administrasjon i ADN

Beitostølen har fått tidlig vinter som resten av fjelltraktene på Østlandet. Etter litt mildere vær første del av uken går det mot blå extra resten av helgen.

Mandag kom det også litt mer snø over området. Uansett har de driftige arrangørene lært av tidligere sesonger, hvor det har vært sparsomt med snø i november, og tenkt framover. De har sikret seg et solid snølager av kunstsnø.

– Vi har fem kilometer med løype med lagret kunstsnø i bunnen. Det skal være flotte forhold der nå, og mens det regner i lavlandet har det også kommet nysnø her, sier pressesjefen.

Til helgen er det er meldt overskyet vær med minus fire grader fredag. Gradestokken skal krype et par hakk nedover lørdag og med samme værtype, mens temperaturen stiger tilbake til minus fire til søndag.

Fredag er det klassiske øvelser på programmet, mens lørdagen består av fristilsøvelsene. Søndag er det sprint i fri teknikk.

Les også:

Nordmenn splittet i synet på Johaug-straff

Finsk avis: FIS anker trolig hvis Johaug dømmes for mildt

Advokater uenige om hvor hardt Johaug bør straffes

Populært