Meny

Jonevret ferdig i Viking: – Ønsker klubben lykke til

Kjell Jonevret er ferdig som trener i Viking. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Jonevret er ferdig som hovedtrener i Viking. Svensken fratrer avtalen med umiddelbar virkning.

Det bekrefter klubben i en pressemelding mandag.

– Jeg er glad i byen, klubben og supporterne, og hjertet mitt har blitt mørkeblått. Jeg har hatt noen spennende år i Viking, og ønsker klubben lykke til videre, sier Kjell Jonevret i den samme pressemeldingen

Det var Stavanger Aftenblad som først meldte at Jonevret var ferdig i Viking.

I samråd

Stavanger-klubben skriver videre at avgjørelsen er tatt i samråd med Jonevret selv, på bakgrunn av en totalvurdering der både sportslige resultater, økonomiske forutsetninger og videre utvikling har blitt lagt til grunn.

Les også: Trond Olsen: – Vi har kniven på strupen

Viking endte på åttendeplass i årets sesong i eliteserien.

– Kjell Jonevret har uten tvil betydd mye for de mørkeblå gjennom til sammen åtte år i klubben og vi takker ham for innsatsen. Vi er fornøyde med jobben han har gjort gjennom de fire siste årene, men vi har kommet til et veiskille nå der det ble naturlig å skille lag, sier Vikings daglige leder Eirik W. Henningsen.

Vil satse på egenproduserte spillere

Jonevret kom til Viking som hovedtrener i 2012.

Nå skal klubben stake ut en ny retning som i større grad dreier seg om å satse på å utvikle spillere fra egen region.

– Vårt mål er at 50 prosent av spillerne på A-laget skal komme fra egne rekker innen 2019. Den beslutningen er tatt både grunnet den økonomiske situasjonen klubben befinner seg i, men også fordi vi helt grunnleggende tror at utvikling av egne spillere øker engasjementet rundt Viking som den store og samlende klubben i distriktet, sier styreleder Kristin Kragseth.

Populært