Meny

– Irriterende å få bank av franskmennene

Lars Helge Birkeland var best av de norske på sjuendeplass under mennenes fellesstart på Sjusjøen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske skiskytterprofilene bommet mye og var ikke i nærheten av pallen under søndagens fellesstart på Sjusjøen. Simon Fourcade tok en etterlengtet seier.

Nordmennene ble satt helt i skyggen på hjemmebane. Lars Helge Birkeland på sjuendeplass var best av dem, godt over minuttet bak vinnertiden.

Der lillebror Martin Fourcade stakk av med sprintseieren lørdag, var det storebror Simon som fikk skinne dagen etter. Franskmannen var feilfri på standplass og slo sin landsmann Simon Desthieux med tre sekunder. Fem av de seks beste var franskmenn.

– I dag ble det for mye bom i herrenes løp, det kan vi slå fast med en gang. Rufsete skyting, særlig på Johannes (Thingnes Bø) som vi hadde størst forventninger til. Vi kan konkludere med at det franske laget er i god form, men det er irriterende å få bank av dem som i dag, sa sportssjef Morten Aa Djupvik til NRK.

Krasimir Anev fra Bulgaria tok tredjeplassen.

Styrker selvtilliten

Det er en stund siden sist Simon Fourcade var øverst på pallen i et skiskytterrenn. I verdenscupen har han ni pallplasser, men 32-åringen har aldri vunnet. Det håper han endrer seg denne sesongen.

– Siden Martin ikke var med i dag, måtte jeg representere familien. Denne seieren hjelper på selvtilliten, sa storebror Fourcade.

Birkeland noterte to bom og var i mål 1.14,5 bak Fourcade. Henrik L'Abée-Lund fulgte rett bak på åttendeplass, også han hadde to bom.

– Det svarte litt bedre enn på sprinten, og plasseringsmessig hjelper jo dette litt på selvtilliten fram mot verdenscupåpningen, sa Birkeland til NTB.

L'Abée-Lund var også fornøyd med eget løp søndag.

– Jeg prøvde å gå jevnt hele veien og fikk til tre gode skytinger. Langrennsformen er ok, men den var hakket bedre i går. Jeg har lyst til å heve meg fra i fjor, da slet jeg med pusteproblemer. Det har jeg nå funnet ut, sa han.

Ikke topp av Bjørndalen

Vegard Gjermundshaug ble nummer ni søndag, mens Ole Einar Bjørndalen så vidt kom inn blant de ti beste. Skiskytterveteranen måtte tåle fire bom og en noe svak sisterunde i sporet. Han var godt over halvannet minutt bak Fourcade.

– Det ble veldig blandet drops, og jeg var helt nede i kjelleren i dag. At franskmennene dominerer såpass tenker jeg ikke på nå. Jeg har mer enn nok med å tenke på meg selv, sa Bjørndalen.

Johannes Thingnes Bø åpnet med fullt hus på første skyting, men fikk løpet ødelagt med tre bom på den siste liggendeskytingen.

Emil Hegle Svendsen sto over søndagens fellesstart.

Skiskytterne innleder verdenscupen i Östersund om snaue to uker.

Populært