Meny

Carlsen: – For tidlig med fridag

Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen og Sergej Karjakin spilte remis også i det andre partiet i VM-kampen i New York. Søndag tar Carlsen en ufrivillig fridag.

Etter snaue tre timers spill lørdag tok spillerne hverandre i hånden og konstaterte at lørdagskvelden resultatmessig ble en blåkopi av åpningspartiet et døgn i forveien.

Carlsen spilte med svarte brikker i parti nummer to, men ble aldri satt i store vanskeligheter av Karjakin. Dermed ble det igjen et halvpoeng til hver av dem. Etter to spilte partier har duellantene ett poeng hver.

VM-duellen avgjøres over totalt 12 partier, men avsluttes i det øyeblikk én av spillerne har sikret seg 6,5 poeng. Så langt er det all grunn til å tro at duellen kan bli jevn til siste slutt.

Beklaget treg start

Det tredje partiet i VM-kampen spilles først mandag. Søndag har arrangøren lagt inn en hviledag, hvilket regjerende mester Carlsen ikke er altfor begeistret over.

– Det føles tidlig med en fridag. Jeg skulle veldig gjerne ha spilt videre. Særlig siden det er søndag. Da har folk fri og kunne kommet hit for å se på oss. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal bruke dagen til, sa Carlsen på pressekonferansen etter lørdagens parti.

Les også:  Lover mer spenning i sjakk-VM

Fri blir det uansett – enten 25-åringen vil eller ikke. Tiden bruker trolig verdensmesteren til å koble av, samt gjøre de siste forberedelsene til mandagens parti.

Både eksperter og publikum venter fortsatt på at VM-kampen på Manhattan i New York skal ta skikkelig fyr. De to første partiene omtales av mange som ikke spesielt begivenhetsrike.

Det gikk også Carlsen langt i å innrømme til de frammøtte lørdag kveld.

– Det betyr mye at dere her. Jeg ber om forståelse for at dette er en VM-kamp og at ikke alle partier blir et fyrverkeri, smilte han.

Les også:  VM-historiens yngste sjakk-finale

Kjent åpning

Det var knyttet stor spenning til hvilken åpning Sergej Karjakin ville velge i lørdagens parti. Russeren, som spilte med hvite brikker, har forberedt seg i mange måneder med sine støttespillere og i Carlsen-leiren lurte man på om utfordreren hadde kommet opp med en overraskende vri.

Svaret på det ble nei. Karjakin valgte en åpning han har benyttet mange ganger tidligere og innledet partiet med å flytte kongebonden.

Etter partiet var Karjakin lite interessert i å dele sine tanker rundt det taktiske rundt åpningen.

– Jeg vil ikke snakke om åpningene og forberedelsene mine. Denne kampen fortsetter, og det er fortsatt mange partier igjen å spille. Dere kan stille spørsmål om åpningene etter at alt er over, sa russeren, som har fått millioner i statsstøtte for å forberede seg til den pågående VM-kampen.

Magnus Carlsen ville heller ikke dvele så mye ved det taktiske.

– Det han sa om å ikke avsløre noe rundt åpningene, var fint. Jeg tror jeg samstemmer i det, smilte han lurt.

Mandag fortsetter VM-kampen med parti nummer tre. 

Les også:  Carlsen åpnet med remis: – Spilte ikke presist nok

Populært