Meny

Høgmo-evaluering på trappene:

– Vi er skuffet og lei oss

Se opptaket av pressemøtet her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballpresident Terje Svendsen kunne ikke si noe om fremtiden til landslagssjef Per-Mathias Høgmo da han landet i Norge lørdag.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har fått i oppdrag å lede evalueringen av landslagssjef Per-Mathias Høgmo, opplyste fotballpresident Terje Svendsen da han møtte pressen lørdag.

Svendsen svarte på spørsmål i tre og et halvt minutt da han kom hjem med NFFs charterfly for gjester og samarbeidspartnere dagen etter 1-2-tapet i Norges skjebnekamp mot Tsjekkia i Praha.

Se hva fotballpresidenten hadde å si om Høgmos fremtid i videoen øverst i artikkelen.

– Skuffet og lei oss

– Det er all grunn til å si at vi er både skuffet og litt lei oss over resultatet både i Praha og i kvalifiseringen så langt. Nå skal vi i styret evaluere, og vi har allerede bedt toppfotballsjefen om å sette i gang og gjennomføre evalueringsprosessen sammen med styret, sa han.

– Evalueringen skal være både tilbakeskuende og framoverskuende, slik at vi kan ta de riktige beslutningene for norsk fotball.

Svendsen svarte unnvikende på spørsmål om Høgmo har styrets tillit.

– Han er ansatt som landslagstrener. Nå skal vi gjennom en evaluering for å se hva som er riktig for norsk fotball framover.

Les også: Ankepunktene mot Høgmo

Fagmiljøet

Svendsen sa at det fotballfaglige miljøet i NFF vil veie tungt i prosessen.

– Det er helt klart det fotballfaglige miljøet som Nils Johan Semb representerer. Vi ønsker å bruke det miljøet for å få gode innspill om absolutt alt. Så er det naturlig at også andre trekkes inn i evalueringen, men det har vi ikke tatt stilling til ennå.

Da Høgmo ble ansatt, ble han den første landslagssjef som rapporterte direkte til styret i stedet for til toppfotballsjefen. Det er en struktur Svendsen tidligere har varslet at man vurderer å endre igjen, og nå er det Semb som skal lede evalueringen av Høgmo.

Svendsen sier at Norges svake start i VM-kvalifiseringen gjør at man må heve blikket flere år framover.

Les også: Landslagets supporterklubb: La oss slippe Høgmo

Nesa mot 2020

– Jeg er skuffet både over resultatene og prestasjonene i de siste kampene. Vi hadde som mål å gjøre det bedre i de fire første kampene i kvalifiseringen. Det er fortsatt en teoretisk mulighet for å bli nummer to i gruppa, men samtidig må vi erkjenne at det er en teoretisk og veldig tynn tråd, sa han.

– Når vi skuer framover er det klart at vi også må ha nesa framover mot 2020.

Da spilles det neste sluttspill Norge har en rimelig sjanse til å være med i.

Svendsen bedyret at prisen for eventuelt å sparke Høgmo ett år før kontraktens utløp ikke har vært vurdert.

– Så langt har vi ikke tenkt i det hele tatt. Nå skal vi inn i en evalueringsprosess, og så skal vi treffe de riktige beslutningene, sluttet han og rakk dermed å si varianter av «evaluering» ti ganger i løpet av de tre og et halvt minuttene i ankomsthallen på Gardermoen.

Les også:  «Ekstrem disiplin» skal berge VM-drømmen

Populært