Meny

Finsk avis: FIS anker trolig hvis Johaug dømmes for mildt

Therese Johaug har vunnet syv VM-gull, ett OL-gull og står oppført med 42 verdenscupseire. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom Antidoping Norge mener Therese Johaug må utestenges ett år eller rmindre, vil Det internasjonale skiforbundet (FIS) trolig anke dommen.

Det hevder en anonym kilde overfor den finske nettavisen Ilta-Sanomat , skriver Aftenposten.

– Om Johaug får to års utestengelse kommer Det internasjonale skiforbundet til å være fornøyd, men om straffen bare blir ett år vil de vurdere å anke, sier den anonyme kilden.

Ifølge den finske avisen har et styremedlem i FIS signalisert at Johaug-saken mest sannsynlig vil bli avgjort utenfor Noge.

Johaug risikerer i verste fall fire års utestengelse.

Les også: Johaug trener med broren

18. desember

Dopingsaken er fortsatt ikke oversendt Påtalenemnda i Antidoping Norge.

– Saken er fortsatt hos administrasjonen i Antidoping Norge (ADN) , som er saksforberedende organ. Når saken er tilstrekkelig opplyst, oversendes den til den frittstående Påtalenemnda, sier Halvor H. Byfuglien i ADN til NTB.

– Når skal saken behandles der?

– Det er ikke klart, men de har sagt at de ønsker å få det til før suspensjonstiden går ut 18. desember. Deretter sendes den videre til domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Les også: Nordmenn splittet i synet på Johaug-straff

Nektes å trene med landslaget

Antidoping Norge ønsker ikke å si noe om mange ganger de har vært i kontakt med Johaug, som testet positivt for doping 16. september etter å ha fått i seg det forbudte stoffet clostebol, angivelig etter bruk av kremen Trofodermin.

Inntil videre er Johaug utestengt i to måneder mens saken er under behandling i ADN.

Hun er også avskåret fra å trene med langrennslandslaget, og kan heller ikke benytte seg av Olympiatoppens tjenester så lenge saken pågår.

Johaug har vunnet syv VM-gull, ett OL-gull og står oppført med 42 verdenscupseire.

Les også: Johaug-advokat avviser ikke søksmål mot Bendiksen

Populært