Huseklepp bidro til Branns sølvjag

Branns Erik Huseklepp takker fansen etter Eliteseriekampen mellom Start-Brann på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Branns Erik Huseklepp takker fansen etter Eliteseriekampen mellom Start-Brann på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Med en suser fra rundt 25 meter bidro kontraktløse Erik Huseklepp med utligningen da Brann snudde til 2-1-seier i Kristiansand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen ble byttet inn til 2. omgang, og utligningen hans kom etter 71 spilte minutter. Huseklepp tok ansvar selv, og etter å ha avansert noen meter knallet han til fra 25 meter. Ballen gikk rett i mål bak tidligere lagkamerat Håkon Opdal.

Da var det gått bare fem minutter siden Start hadde tatt ledelsen ved Robert Sandnes.

Men det skulle ikke stoppe med Huseklepps fulltreffer for bergenserne. Bare sju minutter senere hadde de snudd kampen. Denne gangen var det Fredrik Haugen sin tur. Haugen skjøt ballen rett i krysset fra rundt 20 meter etter å ha fått ballen dra Daniel Braaten. Begge målene til Brann var noen skikkelige perler.

– Det skjedde noe på venstresiden til Brann da Kasper Skaanes kom inn. Det er en periode etter vårt mål vi ikke håndterte så godt. Men det er mye jeg er fornøyd med. Vi hadde mer enn nok sjanser. Dette er en av dagene jeg føler vi hadde fortjent mer. Jeg er fornøyd med prestasjonen, men resultatet er utrolig skuffende, sa Starts trener Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.

Les også: Sølvjagende Odd sikret medalje mot Sogndal

Avgjøre

2-1-seieren betyr at Brann kan avgjøre sølvkampen om de vinner siste hjemmekamp mot Sarpsborg. Før siste serierunde ligger de på 49 poeng, akkurat det samme som Odd. Tre plussmål skiller i Branns favør (14 mot 11).

Uansett kan ikke Brann bli dårligere enn nummer tre, og det betyr spill i Europa kommende sesong. Brann har ikke tatt medalje i eliteserien siden 2007.

Les også: Drømmetreff gir fortsatt nedrykksdrama for LSK

Bak

Starts nedrykk var klart for lenge siden, og før siste serierunde er det fortsatt 12 poeng opp til Stabæk på plassen foran. Denne sesongen er det kun blitt to seirer på laget. Hele ti kamper er endt uavgjort og 17 med tap. Det vil ta minimum ett og et halvt år før det blir eliteseriespill på Sør Arena igjen.

Start øynet håp om sesongens tredje seier da Robert Sandnes scoret 21 minutter ut i 2. omgang, mens Branns to kanonmål satte en effektiv stopper for det håpet.

Start spiller borte mot Stabæk i siste serierunde kommende søndag. I den kampen har Start ingenting å spille for, mens Stabæk har «alt» å spille for. Bærumsklubben kan redde plassen med seier.

Les også: Tromsø berget viktig poeng i nedrykksstriden

Personvernpolicy