Tromsø berget viktig poeng i nedrykksstriden

Tromsø-spillerne jubler etter 1-0-målet til Thomas Lehne Olsen under eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Tromsø på Sarpsborg stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Thomas Lehne Olsens sene scoring til 2-2 mot Sarpsborg søndag kan bli gull verdt for Tromsø. For sarpingene slukket medaljehåpet.

Tromsø hadde fire strake serietap før besøket i Sarpsborg. I Østfold ble det i det minste ett poeng. Det kan vise seg meget viktig i nedrykksdramaet som venter i siste serierunde.

Gjestene gikk rett i strupen på hjemmelaget og sørget for at kampen fikk en fyrverkeristart. De første fem minuttene av kampen inneholdt ikke mindre enn to stolpetreff.

Kun fire minutter var spilt da Gjermund Åsen møtte et innlegg fra venstreback Henrik Gjesdal og hamret ballen kontant i treverket. Minuttet etterpå viste Morten Gamst Pedersen at skuddfoten fortsatt holder høy kvalitet da han traff innsiden av stolpen.

Gamst Pedersen var også involvert da hjemmelaget fikk sin tredje store sjanse etter et drøyt kvarter. Et innlegg fra den tidligere England-proffen endte hos Simen Wangberg, men avslutningen fra fem meter ble blokkert.

Snuoperasjon

I mellomtiden hadde også Sarpsborg hatt sin første sjanse da kaptein Steffen Ernemanns gode skudd strøk krysset, men det første målet kom i Tromsøs favør.

Drøye halvtimen var spilt da Sarpsborg-keeper Arild Østbø skulle skjerme ballen inn i egen 16-meter. Målvakten endte med å glippe ballen da den skulle plukkes opp, og Tromsø-spiss Thomas Lehne Olsen kunne enkelt trille inn 1-0 i det åpne målet fra spiss vinkel.

Sarpsborg skapte de største sjansene etter scoringen, men mål ble det først etter pause. Da satte hjemmelaget i verk snuoperasjonen.

Annen omgang var 12 minutter gammel da Patrick Mortensen utlignet etter nølende stopperspill av Tromsøs Simen Wangberg. Dansken fikk ballen i god posisjon etter et innlegg fra Joachim Thomassen og svarte med en iskald avslutning.

Servitør Thomassen

Midtveis i omgangen var kampen snudd, og igjen var Joachim Thomassen servitør for hjemmelaget. Venstrebacken slo det gode innlegget som endte med at lagkamerat Sigurd Rosted stanget Sarpsborg i ledelsen.

Ti minutter før slutt utlignet Thomas Lehne Olsen til 2-2 med sin annen scoring for dagen.

Uavgjortresultatet betyr at medaljehåpet ikke lenger lever i Østfold foran siste serierunde.

Tromsø ligger på sin side på plassen over kvalifiseringsplassen foran hjemmeavslutningen mot sølvjagende Odd. Dermed venter neglebitende dager for laget fra Ishavsbyen.