Drømmetreff gir fortsatt nedrykksdrama for LSK

Vajebah Sakor sikret ett poeng for Vålerenga. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Vajebah Sakor sikret ett poeng for Vålerenga. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Innbytter Vajebah Sakor (20) sørget for at lokalderbyet mellom LSK og Vålerenga endte 1-1 søndag. Stjernescoringen betyr at Lillestrøm fortsatt står med begge beina i nedrykksstriden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye sto på spill på Ullevaal, og lenge så kanarifuglene fra Åråsen ut til å komme best ut av nervekampen. Ti minutter før slutt fikk imidlertid VIF-innbytter Sakor kjempetreff fra 20 meter.

LSK-keeper Arnold Origi måtte bare se ballen fyke i hjørnet bak seg.

– Det er deilig å score et sånt mål mot Lillestrøm. Synd vi ikke klarte å ta tre poeng, men treffet var ubeskrivelig deilig, sa Vålerenga-unggutten til TV 2 etter kampen.

– Vi hadde håpet på tre poeng, og vi var veldig nær med avslutningen til Mohammed Ofkir mot slutten. Samtidig hadde Vålerenga et visst trykk på oss utover i annen omgang, oppsummerte LSK-trener Arne Erlandsen til NTB.

Ett poeng til hvert lag betyr at Vålerenga spiller i eliteserien også neste sesong. Lillestrøm har fire lag bak seg på tabellen foran hjemmeavslutningen mot Molde, men bare tre poeng skiller ned til Stabæk under streken.

– Vi er i en mye bedre situasjon nå enn for fem kamper siden. Nå kan vi avgjøre selv, sa Erlandsen.

– Jeg har ikke sett på (de øvrige) resultatene ennå, og jeg er egentlig ikke bekymret. Vi må ha tre poeng i siste runde, og det er det vi spiller for hele tiden.

Les også: Stabæk fortsatt på nedrykksplass

Juklerød-miss

LSK åpnet friskest på Ullevaal, men det var Vålerenga som skapte den første målsjansen. Den fikk Daniel Fredheim Holm da han fikk avslutte fra snaut 20 meter med høyrefoten etter 19 minutters spill. Det svake skuddet hadde LSK-keeper Arnold Origi full kontroll på.

Langt hardere måtte kenyaneren jobbe for å forhindre baklengs da VIF-unggutten Simen Juklerød kom helt alene gjennom etter en snau halvtime. Skuddet mot nærmeste hjørne var godt, men Origi var lynraskt nede og stoppet ballen.

Fem minutter deretter kom kampens første scoring. Gjestene fra Åråsen rullet opp et strålende angrep på høyresiden, og innlegget fra Ifeanyi Matthew endte hos Gary Martin på bakerste stolpe. Spissen, som tidligere i karrieren ble funnet for lett under et prøvespill i Vålerenga, hamret gjestene i ledelsen.

Hjemmelaget skapte de største sjansene de første 45 minuttene på Ullevaal, og fikk ytterligere en mulighet minuttet før halvtid. Et innlegg endte hos Simon Larsen på bakerste stolpe, og forsvarsspillerens volleyskudd var det fart over. Ballen føk imidlertid utenfor stolpen.

Les også: Tromsø berget viktig poeng i nedrykksstriden

Heldige Kippe?

Frode Kippe spilte sitt 26. lokalderby mot Vålerenga, men kunne fort vært utvist allerede før pause. Snaut halve første omgang var spilt da LSK-kapteinen stemplet Fredheim Holm stygt i underlivet i en tøff duell mellom de to. Dommer Dag Vidar Hafsås nøyde seg med det gule kortet.

– Jeg synes det var greit med gult. Jeg hadde vel håpet han ikke skulle få noe i det hele tatt, men da hadde jeg vel fått på pukkelen. Det er ikke noe vilje bak det Frode gjør, og således ikke noe rødt kort, sa LSK-trener Erlandsen etter kampen.

Annen omgang på Ullevaal ble langt mindre innholdsrik enn den første. Både LSK og Vålerenga skapte en rekke halvsjanser, men sluttproduktet manglet.

Lillestrøms Marius Amundsen scoret selvmål i forrige sesongs derby mot Vålerenga, og var nær ved å gjøre det samme søndag. Halvveis i annen omgang satte midtstopperen hodet på et innlegg, som fort kunne utmanøvrert keeper Origi. Kenyaneren var imidlertid med på notene og reddet lagkameraten.

Vålerengas scoring kom likevel. Tidligere Juventus-spiller Sakors stjernetreff var det klasse over.

Les også: Nedrykksspøkelset henger stadig over Bodø/Glimt

Personvernpolicy