Marit Bjørgen om mammarollen:

– Det har vært tøffere enn jeg hadde trodd

Marit Bjørgen er med landslaget på samling i italienske Val Senales. Hun hadde ikke dratt om ikke sønnen og samboer ble med. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Marit Bjørgen er med landslaget på samling i italienske Val Senales. Hun hadde ikke dratt om ikke sønnen og samboer ble med. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Bjørgen har vurdert å legge opp etter at hun ble mor, ifølge NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges store skidronning er på landslagssamling i Val Senales i Italia i disse dager. Det er ingen selvfølge at hun skulle komme seg dit. For det å bli mor har vært tøffere enn Marit Bjørgen hadde trodd.

Heldigvis er både samboer Fred Børre Lund og sønnen Marius med til Italia.

– Det hadde vært steintøft for meg å være her på samling hvis Marius var igjen hjemme. Det hadde jeg ikke klart, jeg gleder meg til å komme hjem etter økt for å se det blide ansiktet hans. Det er godt når man har hatt en hard økt, sier hun i et intervju med NRK.

Les også: Bjørgen dopingtestet for første gang siden mars

Rikskringkasteren skriver at Bjørgen har vurdert å legge skikarrieren på hylla etter at hun ble mor for ti måneder siden. Hun har slitt med skader, og en viktig årsak er mindre søvn.

– Jeg har ikke fått ham (Marius) til å sove en hel natt ennå. Det blir mindre søvn og mindre hvile. Å finne balansen mellom en god restitusjon og god utnytte av hver økt. Det har vært noen tårer, og jeg skal innrømme at jeg har vært sliten i noen perioder, sier Bjørgen til NRK.

Nå har hun imidlertid begynt å finne tilbake til formen, og begynner å glede seg til sesongstart.

Bjørgen kan også røpe at hun har lyst til å få med seg OL i 2018.

Les også: Skremt Bjørgen tør nesten ikke smøre krem på rumpa til Marius

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden