Liverpool best i målfest

Roberto Firmino feiret med skjorta av. Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix

Midtstopperduoen Dejan Lovren og Joel Matip havnet i fokus da Liverpool slo Crystal Palace 4-2 i Premier League lørdag.

Lovren og Matip gjorde hvert sitt mål, og førstnevnte var i tillegg involvert i begge lagets baklengsmål.

– En fortjent seier. Vi kunne til og med scoret et par mål til. Ser du bort fra feilene vi gjorde, mener jeg vi fortjente seieren, sa Lovren til BT sport etter kampen.

Første omgang i London ble et fyrverkeri, og det startet med Liverpool-scoring allerede etter et drøyt kvarters spill. Den tyske landslagsspilleren Emre Can avsluttet et strålende angrep med å overliste Steve Mandanda i Palace-målet.

Utligningen lot ikke vente på seg. Drøyt minuttet etterpå utnyttet James McArthur en meget svak klarering fra Liverpool-stopper Lovren og headet ballen enkelt i bue over keeper Loris Karius.

Sjanse-bonanza

Deretter gikk det nye tre minutter før gjestene igjen var i førersetet i London, og plutselig hadde Lovren gjort opp for seg. Kroaten raget høyest på et hjørnespark og stanget inn 2-1.

– Jeg skulle sparket ballen unna, og ikke forsøkt å spille den videre. Uansett holdt jeg hodet høyt og fortsatte å være konsentrert. Det betalte seg, og jeg scoret et mål, sa Lovren.

Da James McArthur gjorde sitt annet mål for dagen og utlignet til 2-2 etter en drøy halvtime var så samme Lovren tapende part i duellen foran Liverpool-målet.

Minuttet før pause var det stopperkollega Joel Matips tur til å presentere seg med positivt fortegn. En ny god corner fra brasilianske Philippe Coutinho havnet hos en umarkert Matip, som fikk en enkel jobb med å heade Liverpool foran for tredje gang i kampen.

Flere mål kunne det også blitt før pause. Crystal Palace-keeper Mandanda leverte et par meget kvalifiserte redninger, og Liverpool-back Alberto Moreno måtte se ballen treffe stolpen etter å ha fått kanontreff fra spiss vinkel.

Firmino punkterte

Også annen omgang startet med store sjanser til begge lag. To gode keepere sørget for at både Sadio Mané og Christian Benteke måtte se sine forsøk bli avverget.

Palace-målvakt Mandanda var derimot sjanseløs da Roberto Firmino ble frispilt etter 71 minutter. Brasilianeren vippet ballen enkelt i mål til 4-2.

Med seieren er Liverpool serietreer i Premier League, a poeng med både Arsenal og Manchester City på plassene foran.