Aguero sendte City tilbake på vinnersporet

Sergio Agüero scoret igjen for Manchester City. Foto: Andrew Boyers / Reuters / NTB scanpix

Etter tre målløse kamper i ligaen var Sergio Agüero for alvor tilbake i scoringshumør for Manchester City lørdag. West Bromwich ble slått 4-0.

Argentineren scoret to av gjestenes mål på The Hawthorns og sørget samtidig for at City tok sin første seier på sju kamper uansett turnering. Det gir manager Pep Guardiola større grad av arbeidsro foran det viktige mesterligamøtet med Barcelona kommende uke.

– Når man taper kamper, blir man alltid i tvil. Det er første gang jeg ikke har vunnet på seks kamper. Da tviler du, men ikke på prinsippene dine, sa manager Guardiola etter kampen.

Med seieren svarte også Manchester City på utfordringen fra Arsenal, som tidligere lørdag overtok tabelltoppen med 4-1-seieren over Sunderland. 4-0-seieren sendte City tilbake i tet, med to plussmål mer enn Arsenal.

Utall sjanser

19 minutter var spilt da Aguero var frampå for første gang lørdag. Tyske Ilkay Gündogan sendte argentineren gjennom hjemmelagets forsvar med en nydelig stikker, og fra spiss vinkel hamret måltyven ballen i hjørnet.

Ti minutter senere hadde Agüero en enda mer bildeskjønn scoring på lager. Argentineren snappet ballen etter rot i West Bromwich-forsvaret og sendte den vakkert opp i krysset bak keeper Ben Foster.

– Vi trenger Sergio. Han er én av de aller beste, sa Guardiola.

Ufortjent med to tidlige City-mål var det ikke. Mannskapet til Pep Guardiola dominerte kampen og skapte et utall sjanser før pause.

Dominansen fortsatte ikke i like stor grad etter pause, men gjestenes seier var aldri truet.

Gündogan strålte

3-0-målet kom da Agüero fant Gündogan i feltet med en smart ball. Alene med keeper var den tyske midtbanespilleren iskald. 4-0 kom også fra tyskerens fot rett før slutt etter forarbeid av innbytter Kevin De Bruyne.

West Bromwich har dermed ikke slått City på ti kamper.

Neste oppgave for Agüero og lagkameratene er tirsdagens mesterligamøte med Barcelona. Der bør det bli minst ett poeng dersom ikke Manchester-laget skal havne i trøbbel med tanke på avansement til cupspillet.