Kjenner: – Johaug kan få lavere straff

Se video: Johaug ber om å bli trodd

Therese Johaug sier hun informerte landslagstreneren om at hun hadde fått en krem av landslagslegen. Dét kan gi henne lavere straff, sier idrettsadvokat Gunnar Martin Kjenner til VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I september testet Johaug positivt på det forbudte stoffet clostebol, som hun skal ha fått i seg etter bruk av kremen Trofodermin på en solbrent leppe. Tidligere landslagslege Fredrik S. Bendiksen har tatt på seg skylden. Johaug er suspendert fram til 18. desember i påvente av dom i saken mot henne. Langrennsstjernen sier til VG at hun fortalte om sin bruk av sårkremen til landslagstrener Sjur Ole Svarstad mens laget var på samling i Livigno.

Les også: Svensk sportssjef om Johaug-intervju: – Det er noe rart, altså

– Dette kan få betydning for Johaug. Jeg tror neppe det har betydning for om hun blir frifunnet, men det kan bety noe for straffeutmålingen. Spørsmålet er hennes aktsomhet, hvor mye hun er å bebreide, sier advokat Kjenner til avisen.

– At hun har rapportert til landslagstreneren, er et argument som styrker hennes sak. Hun har gjort det hun bør gjøre – bortsett fra å lese på eske og tube, legger han til.

Les også: Gråtende Johaug ber om å bli trodd

Personvernpolicy