Sju arrestert etter tribunebråk i London

BRÅK: Politiet prøvde, men slet kraftig, med å holde supporterne til West Ham og Chelsea fra hverandre.
BRÅK: Politiet prøvde, men slet kraftig, med å holde supporterne til West Ham og Chelsea fra hverandre. Foto: Alastair Grant / AP

Politiet i London opplyser at sju personer ble arrestert etter slåssingen under cupkampen mellom West Ham og Chelsea onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere på dagen etter kampen uttalte West Ham at de vil utestenge bråkmakerne som var involverte i slåssingen under cupkampen mot Chelsea onsdag kveld.

– Det er helt riktig at dette må få konsekvenser og at alle som var involvert utestenges på livstid, sier Tracey Crouch, sportsminister i Storbritannia.

Politiet jobber med å identifisere de involverte og opplyser også at 30 supportere ble nektet inngang til kampen.

West Ham vant kampen 2-1, men det var ikke det mest oppsiktsvekkende. Det var det som skjedde på tribunen. TV-bildene viste at vaktene kjempet en desperat kamp for å holde rivaliserende fans atskilt og dermed unngå at det oppsto masseslagsmål.

Masseslagsmålet ble unngått, men skaden og elendigheten var allerede skjedd.

Straff

I en pressemelding skriver klubben at de jobber med å identifisere de involverte slåsskjempene og at de kan vente seg harde straffer.

– Selv om situasjonen kom hurtig under kontroll, vil klubben i tråd med vår nulltoleranse arbeide tett med London stadion, politiet og Chelsea for å identifisere de involverte, skriver West Ham.

West Ham-manager Slaven Bilic var blant dem som slaktet oppførselen til bråkmakerne i etterkant.

– Når bråkmakerne er identifiserte, vil de bli suspendert fra alle West Hams kamper på livstid. Vi vil gå rettens vei for å hindre at disse også kan få se fotball andre steder, heter det i meldingen fra klubben.

Fordømmer

I Chelsea-leiren har de ennå ikke tatt like harde ord i sin munn, men også de tar kraftig avstand fra balladen.

– Klubben er ekstremt skuffet over den konstante uroen i avslutningen på kampen, Vi fordømmer den slags oppførsel, sier Chelsea ifølge nyhetsbyrået AP.

Chelsea ønsker ikke å kommentere hendelsene ytterligere før det er gjennomført flere undersøkelser.

West Hams seier betyr at Manchester United venter på Old Trafford i ligacupens kvartfinale.

Personvernpolicy