Sturridge-dobbel sendte Liverpool videre

MATCHVINER: Daniel Sturridge scoret to ganger da Liverpool slo Tottenham 2-1 i ligacupen. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Daniel Sturridge minnet Liverpool-manager Jürgen Klopp om hva han kan med to mål da Tottenham ble slått 2-1 i ligacupen tirsdag.

Sturridge har startet tre av de fire siste Premier League-kampene på benken, men grep sjansen da han fikk starte i tirsdagens oppgjør mellom to topp fem-lag og sikret kvartfinalebillett.

Arsenal, Hull (med både Markus Henriksen og Adama Diomande på banen i 90 minutter) og Newcastle tok seg også videre tirsdag.

Klopp og hans Spurs-kollega Mauricio Pochettino gjorde til sammen 21 endringer i startoppstillingene fra helgens seriekamper. Tottenham-spiller Eric Dier var den eneste som beholdt plassen.

Trent Alexander-Arnold debuterte for Liverpool, mens Ovie Ejaria startet for første gang. I Cameron Carter-Vickers kom også Spurs på banen med en tenåring.

Giftig Sturridge

Liverpool tok ledelsen i det 9. minutt da Marko Grujics innlegg endret retning og ble satt i mål av Sturridge. Spissen doblet ledelsen i det 64. minutt på framspill fra Georginio Wijnaldum.

Vincent Janssen reduserte på straffespark etter at Lucas Leiva brukte ulovlige midler for å hindre Erik Lamela, men Liverpool var nærmere et tredje mål enn gjestene var utligning.

Michel Vorm i Tottenham-målet måtte ta fram sitt beste for å stoppe Sturridge og Danny Ings mot slutten.

Alex Oxlade-Chamberlain gjorde som Sturridge og scoret to ganger da Arsenal kvitterte ut kvartfinalebillett med 2-0 over Reading.

Stopperne avgjorde

Midtstopperne Harry Maguire og Michael Dawson scoret hvert sitt hodemål etter hjørnespark da Hull gikk videre med 2-1 borte mot Bristol City. Hjemmelaget scoret sitt trøstemål på overtid.

Henriksen og Diomande spilte hele kampen for Hull. Alexander Tettey startet for Norwich i Leeds, men gikk ut ved pause og måtte senere se laget ryke ut på straffespark. Selve kampen endte 2-2, men både Alex Pritchard, Steven Naismith og Robbie Brady misset for Norwich i straffesparkkonkurransen.

Dermed kunne Ronaldo Vieira fastsatte resultatet til 3-2 for vertene.

Newcastle fikk det enkelt da Preston-spiller Alan Browne ble utvist etter en snau halvtime. Da ledet allerede vertene, og det kom fem mål til i 6-0-seieren. Aleksandar Mitrovic og Mohamed Diame scoret to ganger hver.