Skremt Bjørgen tør nesten ikke smøre krem på rumpa til Marius

Marit Bjørgen i italienske Val Senales denne uken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Marit Bjørgen i italienske Val Senales denne uken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Marit Bjørgen innrømmer at hun er blitt skremt etter å ha hørt Therese Johaugs forklaring om leppekremen som førte til en positiv dopingprøve.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er så ille at det nesten går utover gullgutten Marius (10 måneder).

– Man blir jo litt paranoid, for jeg tør jo nesten ikke smøre rumpa til Marius med krem en gang. Jeg må innrømme at jeg virkelig kjente på det da Therese fortalte historien sin, så man blir redd. Det må jeg innrømme, sier Marit Bjørgen til NTB.

Dagen før Therese Johaug sto fram med sin dopinghistorie, fikk Bjørgen og resten av jentene på langrennslandslaget høre historien av Johaug selv på et møte hjemme hos «dopingsynderen».

Les også: Gammel dopingsak kan gi Bjørgen nytt OL-gull

At det slo ned som en bombe er mildt sagt, men jentene valgte å slå ring rundt og støtte lagvenninnen så mye de klarte.

– Jeg har vært i dette gamet i 20 år, og har stolt og stoler fortsatt på helseteamet rundt meg. Men det er jo helt klart at så lenge det er mennesker involvert, så er det også menneskelig å gjøre feil. Det som har skjedd Therese, kunne fort ha skjedd noen av oss andre. Jeg har jo aldri noen garanti for at det ikke kunne skjedd meg. Det er litt skremmende, og derfor lurer jeg jo på om det er verdt det som jeg sa i et intervju litt tidligere, men så er det med å drive med idrett da..., fortsetter Bjørgen.

Les også: Kalla mener skisportens troverdighet er svekket

Tøff høst

Marit Bjørgen har vært med lenge og er nestoren i det norske langrennslandslaget. Hun har vunnet det meste, for ikke å si alt, og er som en mor å regne for ungjentene på det norske laget. Nå er hun, om ikke satt ut, så litt sjokkert over det som har skjedd i skiforbundet de siste månedene.

– Det er jo to forskjellige saker, astmasaken og det som har skjedd med Therese (Johaug). Det er det vel ingen tvil om. Jeg må vel innrømme at det har vært litt tøft i høst, og vi har utvilsomt satt oss i en litt vanskelig situasjon. Det er det heller ingen tvil om, innrømmer Bjørgen.

Les også: Idrettspsykolog: – Johaug befinner seg i en ekstrem psykologisk påkjenning

– Det aller viktigste oppi dette er å ta vare på de involverte: Therese (Johaug), Martin (Johnsrud Sundby) og Fredrik (Bendiksen, legen). Det verste er å se hvor utrolig ille Therese har det. Det er en god lagvenninne, og det gjør det selvsagt ekstra vanskelig og tungt. Det er det jeg synes har vært tøffest, forteller Bjørgen.

Les også: – Må vokte seg for ikke å skyte spurv med kanon i Johaug-saken

Positivt

Marit Bjørgen svarer et ubetinget ja på om hun stoler på systemet, men hun sier også at ingen i det norske langrennsmiljøet har noe å skjule. Hun forteller også at hun var spent på å møte konkurrentene, som hun visste hun ville møte på isbreen i Val Senales.

– Det er mange nasjoner som er her i Val Senales, og jeg var jo litt spent på hvordan reaksjon ville bli, men jeg må si jeg synes det har vært positivt. De som er her har kommet bort og pratet, og det har vært positivt, men det er klart at vi er inne i en tøff tid, og det er en tøff periode vi har bak oss i høst.

– Men vi har ingenting å skjule. Vi har gjort noen feil, så vi må rette på rutinene våre og være ekstra skjerpet.

– Er du forberedt på at det kommer til å bli nye runder og flere spørsmål rundt det som har skjedd i høst?

– Ja, jeg vet jeg får nye spørsmål, selv om dette (astma- og Johaug-sak) er to forskjellige saker. Therese-saken vil jeg ikke gå inn på, men så er det jo en gruppe som er satt ned for å se på astmasaken, så får vi se hva som kommer ut av det. Jeg føler vi ikke er i noen gråsone og har noe å skjule, sier Marit Bjørgen til NTB.

Les også: Bjørgen om Johaug-saken: – Helt uvirkelig og tungt

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy