Løfshus mener Sundby har fått «for mye pepper»

I TRENING: Martin Johnsrud Sundby under nok en treningsøkt på isbreen i italienske Val Senales.
I TRENING: Martin Johnsrud Sundby under nok en treningsøkt på isbreen i italienske Val Senales. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vidar Løfshus gikk fra det ene intervjuet til det andre og pratet om astma- og Johaug-sak, men sportssjefen fikk også et og annet sportslig spørsmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sa til NTB at han mente Martin Johnsrud Sundby hadde fått «vel mye pepper» etter saken der det ble kjent at han var utestengt i to måneder for bruk av en lovlig astmamedisin.

– Martin har fått utrolig mye pepper, urettferdig mye synes jeg, for det har jo nesten vært den rene personforfølgelsen. Det er dumt, for det er ikke en dopingsak, men en medisinsak. Det som har skjedd og alt fokuset rundt saken påvirker han, men har er sterk mentalt, veldig sterk, slår Løfshus fast overfor NTB. Han er skråsikker på at Sundby kommer til å gå fort på ski også til vinteren.

– Ja, hvordan ligger det an rent sportslig?

– Jeg mener og tror vi ligger bra an rent sportslig. Marit Bjørgen har jo slitt litt som vi alle kjenner til, og så har Hans Christer Holund en skade som gjør at han ikke vil gå så mange skirenn før jul, men på den annen side rapporteres Petter Northug å være i kjempeform. Totalt sett ser det bra ut, sier sportssjefen.

– Men mange utlendinger er også langt framme og i form, så det ligger nok an til en batalje som det alltid har vært, og så får vi prøve å stikke av med det lengste strået. Vi er i alle fall rute, slik jeg ser det, sier Vidar Løfshus.