Bodø/Glimt senket av Kiss

Filip Kiss (t.v.) og William Troost-Ekong scoret målene for Haugesund da laget slo Bodø/Glimt med 2-1 søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund er fortsatt med i kampen om medaljene etter at Bodø/Glimt ble slått med 2-1 i eliteserien søndag, men det er langt opp.

Haugesund innehar fjerdeplassen og er fire poeng bak Brann og Odd som ligger nærmest Rosenborg. Det var Haugesund første seier på fem kamper.

– Denne seieren var viktig for oss. Den holder entusiasmen oppe ut sesongen og viser at det er i toppen vi skal være, sa FKH-trener Erik Horneland.

Med tapet har Glimt har bare to poeng ned til Stabæk på nedrykksplassen og er a poeng Lillestrøm og Tromsø på kvalifiseringsplassen.

Det ble en rotete og lite velspill kamp i 1. omgang. Det handlet om stort innsats, men hvor feilpasningene florerte. Hjemmelaget hadde ballen mest, mens gjestene fra nord hadde flere gode sjanser, men uten å få ballen i mål.

Noe å skrive hjem i målprotokollen skjedde ikke før etter 35 minutter. William Troost-Ekong dukket opp på bakre stolpe etter at et frispark fra Kristoffer Haraldseids fot gikk over alt og alle inne i Glimt-forsvar og Troost-Ekong befordret ballen i mål.

Mange baklengs

Dermed har Bodø-laget sluppet inn baklengs i 34 bortekamper på rad.

Etter 44 minutter fikk Ole Jørgen Halvorsen ballen rett i beina etter Per Kristian Bråtveit stoppet et skudd fra Alexander Jakobsen. Halvorsen takket og bukket og banket ballen i mål fra skrått hold.

– Det var deilig å få gjort opp for seg etter at jeg lagde et unødvendig frispark utenfor egen 16-meter, sa Halvorsen til TV 2.

Det var Halvorsen som lagde frisparket som Haraldseid tok i forkant av 1-0-scoringen til FKH.

Ti minutter etter sidebyttet slo derimot Filip Kiss til for hjemmelaget. Han avsluttet et langt angrep med å sende ballen over Glimt-målvakt Sergej Pogorilij.

Ærlig forsøk

Mens hjemmelaget hadde en viss kontroll resten av kampen var det mer eller mindre halvhjertede og spede forsøk fra Aamund Bjørkans gutter.

– Jeg synes vi gjør er ærlig forsøk, men vi mangler tøffheten og kynismen. Vi kommer oss til noen store sjanser i 1. omgang, men i den andre så klarer vi ikke helt å utnytte de samme rommene. Det blir ikke like farlig, sa Glimt-trener Bjørkan til TV 2.

Bodø/Glimts neste kamp blir semifinalen i cupen borte mot Rosenborg onsdag.