Sjakkeliten dropper rødvin og sprit, toppidrett for «ungdommen»

Magnus Carlsen bruker ballspill som en del av oppladningen til VM i november. Fysisk trening og fokus på riktig kosthold kompletterer det rent «sjakklige» i 25-åringens VM-forberedelser. Her er Carlsen avbildet på trening under sjakk-VM i 2014. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Magnus Carlsen bruker ballspill som en del av oppladningen til VM i november. Fysisk trening og fokus på riktig kosthold kompletterer det rent «sjakklige» i 25-åringens VM-forberedelser. Her er Carlsen avbildet på trening under sjakk-VM i 2014. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

VM-rivalene Magnus Carlsen og Sergej Karjakin tilhører den nye, unge sjakkeliten. Den moderne stormester vier i større og større grad livet til å leve som en toppidrettsutøver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helt borte virker rødvin og whisky for å koble av etter et tøft parti.

Carlsen og russiske Karjakin møtes til VM-kamp i New York i november. Begge er i full gang med forberedelser for å stå best mulig rustet til mesterskapsstarten i den amerikanske metropolen 11. november.

Der fordums stormestere kunne ty til et glass brandy for å roe nervene etter en hektisk dag ved brettet, tyr den moderne sjakkspiller heller til proteiner og grønnsaker.

– Magnus har med seg egen kokk til VM, Magnus Forssell. Han var med både i Chenai og i Sotsji, sier Carlsen-manager Espen Agdestein til NTB.

Carlsen er for tiden på treningsleir på hemmelig sted. Fysisk trening og riktig kosthold er en nøkkelfaktor i forberedelsene.

Les også: Sjakk-Carlsen med i «The Simpsons»