Start snudde etter marerittstart

Lars-Jørgen Salvesen avgjorde for Start søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Lars-Jørgen Salvesen avgjorde for Start søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Start kom under tidlig, men tok sin annen strake hjemmeseier i eliteserien med 2-1-seier over Tromsø søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at nedrykket til 1. divisjon ble klart, har Kristiansand-klubben for alvor fått fart på poengfangsten. Tromsø har på sin side begge bein godt plantet i nedrykksstriden når tre serieomganger gjenstår.

Henholdsvis tre og fire poeng skiller ned til kvalifiseringsplasserte Stabæk og Lillestrøm under streken. Begge de to sistnevnte kan redusere forspranget ytterligere med seier i sine kamper senere søndag.

Det kan med andre ord bli nervepirrende uker på Alfheim i tiden som kommer.

– Vi åpnet veldig bra og kjørte over Start i dag. Etter det ramler vi helt sammen. Vi var ikke i nærheten av det som kreves for å få med oss poeng. Veldig frustrerende, for tre poeng hadde vi trengt, sa Tromsøs Simen Wangberg til TV 2 etter kampen.

I Start-leiren var stemningen bedre.

– Måten vi kom tilbake på etter smellen innledningsvis er bra. Jeg synes vi vant fortjent, selv om vi fikk mye kjør mot oss på slutten etter utvisningen, sa trener Steinar Pedersen.

Snudde kampen

Det var Tromsø som startet klart best. Kun fire minutter var spilt da Start-keeper Håkon Opdal ga en uheldig retur på et skudd fra Gjermund Åsen. Thomas Lehne Olsen var påpasselig fremme og sendte gjestene i ledelsen.

Deretter brukte Start drøye ti minutter på å svare. Da var 19 år gamle Erlend Segberg våkent framme på et hjørnespark og pirket inn utligningen etter litt fram og tilbake i feltet.

Etter snaue halvtimen var kampen snudd for vertene i Kristiansand. Da landet et innlegg fra Jens Kristian Skogmo på hodet til Lars Jørgen Salvesen inne i Tromsø-feltet. Sistnevnte var klart høyest og skallet inn 2-1-scoringen.

Ufortjent var det ikke.

Vikstøl så rødt

Annen omgang i Kristiansand ble målløs, men ikke helt uten begivenheter. Begge lag skapte flere store sjanser, som da Start-målscorer Salvesen headet godt på et innlegg fra Espen Børufsen etter 72 minutters spill. Tromsø-keeper Filip Loncaric avverget strålende.

16 minutter før slutt gjorde Rolf Daniel Vikstøl comeback for hjemmelaget etter langt skadeavbrekk. Det ble av det korte slaget. Fire minutter seinere satte innbytteren inn en voldsom takling på gjestenes Gjermund Åsen og fikk se det røde kortet.

– Det var ei stygg takling, men det kan vel diskuteres om det er rødt eller gult, sa Start-trener Pedersen.

Dermed ble sluttminuttene en kamp for å berge seieren for hjemmelaget. Tromsø kjempet på sin side for ett viktig poeng i bunnstriden, men lyktes ikke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært