Kristoff føler seg sveket

Peter Sagan gjorde som i fjor og vant VM-gullet i sykling. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix.
Peter Sagan gjorde som i fjor og vant VM-gullet i sykling. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix.

Alexander Kristoff var ikke fornøyd med avslutningen til Edvald Boasson Hagen i søndagens VM-ritt i Doha. Det endte med sjette- og sjuendeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Kristoff var sint, men behersket da han kom bort til det norske pressekorpset etter den sure sjuendeplassen i landeveisrittet i VM.

Lagkamerat Edvald Boasson Hagen skulle være Kristoffs opptrekker, men det endte med kluss i vekslinga og sjetteplass for Boasson Hagen.

– Jeg føler vi tapte gullet i spurten. Jeg føler meg sveket og følte han gikk for egne sjanser, sier Alexander Kristoff.

– Jeg hadde ikke trengt en opptrekker her, egentlig, jeg kunne tatt et annet hjul, men jeg fulgte planen. Og den var at Edvald skulle trå til 400 meter før mål. Det gjorde han ikke, så jeg ventet og ventet. Til slutt så måtte jeg prøve å gå forbi, men da gikk han til også. Da måtte jeg stoppe og trå til på sida der, og mistet litt balansen. Ja, det ble rett og slett bare kluss, oppsummerte Kristoff.

Spurtet for sent

Boasson Hagen er delvis enig med sin lagkamerat.

– Jeg prøvde å kjøre opptrekk, men resultatlista tyder på at det ble for sent. Jeg prøvde ikke å snyte ham for spurten, sier Boasson Hagen.

Han avviser bestemt at han gikk for egne sjanser.

– Hvis jeg hadde gått for egne sjanser hadde jeg tatt et annet hjul selv, men det er klart det er skuffende når vi blir seks og sju. Det er ikke bra det, sier han.

– Jeg skjønner at Alex er irritert, men det er ikke alltid opptrekkene fungerer som de skal, sier han.

Var enige om planen

Flere har spekulert i om forholdet de to imellom har vært kjølig lenge, men det avviser både Kristoff, Boasson Hagen og landslagssjef Stig Kristiansen.

– Jeg var forberedt på større kamper i jakten på felles taktikk i forkant enn det har vært. Vi var samstemte om taktikken, sier Stig Kristiansen til NTB.

– Planen fungerte perfekt, og vi satt kanskje bedre i det enn vi kunne håpet på. Jeg kan ikke tro at Edvald sviktet Alex på målstreken, men jeg har ikke sett spurten skikkelig. Det er skuffende nå. Vi hadde håpet på mer, fortsatte han.

– Skrantende forhold

Om forholdet videre svarer Kristoff slik:

– Vi har ikke hatt et dårlig forhold, men jeg følte ikke han gjorde jobben sin i dag.

– Er du langsint?

– Egentlig ikke. Men jeg er skuffet over ham i dag. Det er jeg.

Boasson Hagen formulerer seg slik:

– Vi er på landslag sammen, så vi må jo samarbeide. Vi får se hvordan forholdet blir. Det ble for sent i dag, men det er sånn som skjer en gang iblant. Det er ikke alltid Katusja-toget har fungert som det skal heller, avslutter Boasson Hagen.

Peter Sagan gjentok bedriften fra Richmond i fjor, og sikret gullet for Slovakia. Mark Cavendish (Storbritannia) og Tom Boonen (Belgia) tok plass ved siden av ham på pallen.

Personvernpolicy