Seieren glapp for Sarpsborg

Sarpsborg-spillerne feirer 2-1-målet til Jon-Helge Tveita lørdag, men seieren glapp. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sarpsborg var nær ved å påføre Rosenborg sesongens annet tap, men måtte nøye seg med 2-2 i eliteserien lørdag.

Seriemester Rosenborg hadde ikke tapt en bortekamp eliteserien siden møtet med Odd i første serierunde, men i Sarpsborg fikk mannskapet til Kåre Ingebrigtsen det tøft.

Scoringer av Jonas Lindberg og Jon-Helge Tveita så lenge ut til å ha påført trønderne et sjeldent nederlag, men eliteseriens toppscorer Christian Gytkjær berget ett poeng med sin utligning åtte minutter før slutt. Scoringen var danskens 19. i ligaen for sesongen.

Lørdagens betyr at sjetteplasserte Sarpsborg er a poeng med Haugesund og Molde på plassene foran på tabellen. Kun ett poeng skiller opp til Odd på bronseplass.

– Det er opp til oss selv om vi skal være med helt inn, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

Han oppsummert kampen slik:

– Rosenborg var best. De spilte RBK-fotball i dag og spilte oss baktunge. De kom til mange innlegg, og jeg følte det ble sluttprodukt hver gang.

Reginiussen utlignet

Sarpsborg er så definitivt på medaljejakt i årets eliteserie og innledet best i flomlyset mot Rosenborg lørdag. Snaue kvarteret var spilt da hjemmefansen kunne juble for kampens første scoring.

Et langt innkast fra høyreback Alexander Groven ble etterfulgt av en svak klarering fra gjestenes forsvar. Jonas Lindberg takket for muligheten som åpenbarte seg foran ham og satte ballen i mål via Christian Gytkjær.

Rosenborg kunne slått tilbake umiddelbart, men avslutningen til Matthías Vilhjálmsson endte noen centimeter til side og over hjemmelagets mål.

Mål for gjestene ble det først minuttet før pause. Etter et hjørnespark fra kaptein Mike Jensen endte ballen hos Fredrik Midtsjø, som skjøt godt fra sin posisjon til høyre for Sarpsborg-målet. Etter at ballen hadde vært innom en av hjemmelagets forsvarere kunne Tore Reginiussen pirke inn utligningen.

Reddet poeng

RBK-back Jonas Svensson hadde den største sjansen innledningsvis i annen omgang da han fyrte løs fra god posisjon, men Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen var med på notene.

I stedet kom scoringen i motsatt ende av banen. Halve annen omgang var spilt da hjemmelaget viste fram kontringsspill av ypperste merke. Matti Lund-Nielsen kunne ha avsluttet angrepet selv, men trillet ballen uselvisk til lagkamerat Jon-Helge Tveita inne foran mål. Han fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1.

Da øynet hjemmefansen håp om en kruttsterk og svært viktig seier, men toppscorer Christian Gytkjær ville det annerledes. Dansken stanget inn 2-2 på pasning fra Mike Jensen åtte minutter før full tid i Sarpsborg.

Dermed kan lagene foran Sarpsborg skaffe seg en liten luke i medaljekampen søndag.

RBK er for lengst seriemester, men har ikke tenkt å slappe av i serieinnspurten.

– Vi har tenkt å fullføre med stil. Vi står på og kjemper, og vi nekter å tape kamper. Det er i hvert fall en bra egenskap, og det vitner om moral, sa Tore Reginiussen lørdag.