Heldig Aalesund-scoring senket Glimt

Aalesund-spiss Franck Boli (nr. 2 f.h.) og lagkameratene hans kunne juble for tre poeng mot Bodø/Glimt lørdag.
Aalesund-spiss Franck Boli (nr. 2 f.h.) og lagkameratene hans kunne juble for tre poeng mot Bodø/Glimt lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Bodø/Glimt-keeper Sergej Pogorilij var som en blekksprut borte mot et formsterkt Aalesund, men til slutt sprakk nullen for ukraineren. Et selvmål av Ulrik Saltnes ga «tangotrøyene» seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– En svak match av oss, under pari. Litt for dårlig hele veien, sa Glimt-trener Aasmund Bjørkan til TV 2 etter kampen.

– Fantastisk deilig å vinne, og fantastisk deilig at vi er oppe i 35 poeng. Nå er vi litt tryggere, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen.

En flott soloprestasjon av Franck Boli sikret tre poeng for Aalesund. Bolis avslutning etter 63 minutter gikk via Glimt-back Saltnes og inn i nettmaskene bak Sergej Pogorilij, som før scoringen hadde vært både høyt og lavt i gjestenes mål.

Resultatet gjør at Glimt fortsatt ligger nede i sumpen i serien. Bodøværingene har tre poeng ned til Stabæk (27 poeng) på kvalifiseringsplass, men bæringene har én kamp mindre spilt. Aalesund tar derimot et nytt steg vekk fra nedrykksstriden. Laget fra Sunnmøre har 35 poeng. Aalesund har nå vunnet fem strake seriekamper. Dét har laget aldri klart før i én og samme sesong i eliteserien, ifølge TV 2.

Pogorilij i form

Tangotrøyene kjørte oppgjøret i Aalesund fra start av. Sjansene kom som perler på en snor for vertene, men verken Mikkel Kirkeskov, Mustafa «Mos» Abdellaoue eller Bjørn Helge Riise maktet å få nettsus.

Glimts keeper bidro sterkt til å holde laget sitt inne i kampen, men 24 minutter før slutt sprakk nullen. Franck Boli kom seg inn i gjestenes boks, fintet seg fri langs dødlinjen, før han så løsnet skudd mot mål. Avslutningen gikk via Saltnes, og retningsforandringen lurte Pogorilij over på feil bein. Deretter spratt ballen inn i nettmaskene.

Bodø/Glimt mente ballen hadde vært ute, men fikk ikke gehør av Svein-Erik Edvartsen og hans dommerteam.

Ingen svar

Bodø/Glimt ønsker seg langt vekk fra nedrykksstriden, men de gulkledde maktet ikke å mobilisere etter å ha kommet under i Ålesund. Sascha Mockenhaupt fikk en god mulighet ti minutter før slutt, men tyskerens avslutning fra skrå vinkel ble slått unna av AaFK-keeper Andreas Lie. Til slutt kunne vertene slippe jubelen løs for seier.

Glimts form gir grunn til bekymring for bodøværingene. Aasmund Bjørkans mannskap har nemlig tapt tre av sine fire siste kamper. Det er ikke lystig lesning for et lag i nedrykksstriden.

Glimt gjester FK Haugesund i neste serierunde. Etter det gjenstår Viking på Aspmyra og Rosenborg på Lerkendal. Aalesund har igjen Viking (b), FKH (h) og Sogndal (b).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært