Russiske beskyldninger mot norsk langrenn

Det er delte meninger i utlandet om Therese Johaugs forklaring på den positive dopingprøven. Fra Russland kom fredag grove beskyldninger, fra Sverige og Finland derimot støtte. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
Det er delte meninger i utlandet om Therese Johaugs forklaring på den positive dopingprøven. Fra Russland kom fredag grove beskyldninger, fra Sverige og Finland derimot støtte. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I utlandet stiller mange seg tvilende til den norske forklaringen om hva som lå bak Therese Johaugs positive prøver. Russlands tidligere landslagssjef antyder bevisst doping.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Grusjin har vært både landslagstrener og medlem i Russlands OL-komité. Han insinuerer ifølge Aftonbladet at det norske landslaget aktivt har forsøkt å øke utøvernes prestasjoner gjennom bruk av forbudte stoffer.

– Jeg har ikke alle fakta, så jeg vil ikke gjøre noen dypere analyser, men jeg er ikke overrasket over at de norske løperne begynner å bli tatt en etter en, sier han til nyhetsbyrået TASS.

– Min teori er at de anvender en ny metode for å fremme restitusjonen og samtidig øke den fysiske prestasjonsevnen, kanskje gjennom en ny og tidligere ukjent metode.

Les også: Bjørgen om Johaug-saken: – Helt uvirkelig og tungt

Han legger ikke skjul på at han har vært skeptisk også før dopingsakene til Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug.

– Noen av deres løpere har hatt ekstremt høye fysiske verdier. Kanskje har de balansert på linjen mellom tillatte og forbudte legemidler, sier Grusjin til TASS.

SE VIDEO: Johaugs far: – Dette kommer det ikke noe godt ut av:

SE VIDEO: Kowalczyk med stikk: – Dette medikamentet har en fin pakke:

Personvernpolicy