Brækhus dropper alle planer om Tokyo-OL i 2020

Se video i vinduet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cecilia Brækhus har innsett at hun aldri kommer til å bokse i en OL-turnering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter kampen mot Chris Namus i Halle i slutten av februar, sa hun at Rio-OL var uaktuelt for henne, selv om hun kunne stille som profesjonell. Samtidig åpnet hun for OL-start i Tokyo fire år senere og mente det kunne bli en fin avslutning på karrieren.

Nå har pipa fått en annen låt. Hun vil være 38, nesten 39 år, når OL i Tokyo arrangeres, og da er hun trolig på vei inn i pensjonsalderen, i alle fall som aktiv bokser.

– Hva tenker du om en eventuell OL-start nå?

– Jeg tenker nok litt annerledes i forhold til OL nå enn jeg har gjort tidligere, forteller Brækhus, og legger til at hun ikke lenger tenker OL for egen del.

Les også: Dette bildet får eks-ordfører (H) til å se rødt

Vil hjelpe andre

I stedet vil hun hjelpe andre til å bli OL-deltakere. Hun ønsker også å bidra til at flere norske jenter satser på boksesporten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hadde jo ei flott jente i ringen på stevnet vårt forrige helg, og hun tok både meg og publikum med storm. Hun slo meg nesten rett i bakken, for Madeleine Angelsen eide jo showet. Beltebærerne mine var jo også lovende jenteboksere fra Norge. De er alle veldig talentfulle. Det er slike jenter jeg håper å kunne hjelpe videre, sier Brækhus.

– Derfor er fokuset mitt litt annerledes. Jeg har selvsagt lyst til å få flere jente- og gutteboksere inn i First Lady Promotion, men jeg er så glad i boksing og elsker denne idretten, at det å hjelpe en bokser til OL, hadde vært veldig stort. Det er helt klart noe jeg har lyst til å bidra med, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Brækhus forsvarte VM-beltene

Klare planer

Med opprettelsen av firmaet First Lady Promotion, er det ikke bare boksekarrieren, men også kursen for livet etter boksingen som langt på vei er satt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kommer du fortsatt til å satse innenfor boksingen etter at karrieren er over?

– Ja, jeg kommer til å satse innenfor boksing, men også med mange andre ting når den aktive karrieren er over. Jeg kommer nok til å jobbe i kulissene med boksing. Planene går ut på å arrangere show og prøve å få fram nye boksere. Planen er å være med på å bygge opp boksingen, men blir nok en del andre ting også, sier 35-åringen.

Foredragsvirksomhet er blant «de andre tingene». Det er heller ikke umulig at hun kommer til å satse innen klær og kanskje skaffe seg sin egen kleskolleksjon. Mulighetene er mange.

– Jeg ser ingen grenser, understreker Cecilia Brækhus overfor NTB.

Hennes neste kamp blir mot Klara Svensson i februar eller mars neste år, trolig i Bergen. Deretter er håpet og ønsket å møte den amerikanske MMA-stjernen Cris Cyborg. En slik kamp kommer helt sikkert til å gå i USA.

Les også: Brækhus vender hjem – skal på husjakt i Oslo