Brækhus dropper alle planer om Tokyo-OL i 2020

Se video i vinduet over.

Cecilia Brækhus har innsett at hun aldri kommer til å bokse i en OL-turnering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter kampen mot Chris Namus i Halle i slutten av februar, sa hun at Rio-OL var uaktuelt for henne, selv om hun kunne stille som profesjonell. Samtidig åpnet hun for OL-start i Tokyo fire år senere og mente det kunne bli en fin avslutning på karrieren.

Nå har pipa fått en annen låt. Hun vil være 38, nesten 39 år, når OL i Tokyo arrangeres, og da er hun trolig på vei inn i pensjonsalderen, i alle fall som aktiv bokser.

– Hva tenker du om en eventuell OL-start nå?

– Jeg tenker nok litt annerledes i forhold til OL nå enn jeg har gjort tidligere, forteller Brækhus, og legger til at hun ikke lenger tenker OL for egen del.

Les også: Dette bildet får eks-ordfører (H) til å se rødt

Vil hjelpe andre

I stedet vil hun hjelpe andre til å bli OL-deltakere. Hun ønsker også å bidra til at flere norske jenter satser på boksesporten.

– Vi hadde jo ei flott jente i ringen på stevnet vårt forrige helg, og hun tok både meg og publikum med storm. Hun slo meg nesten rett i bakken, for Madeleine Angelsen eide jo showet. Beltebærerne mine var jo også lovende jenteboksere fra Norge. De er alle veldig talentfulle. Det er slike jenter jeg håper å kunne hjelpe videre, sier Brækhus.

– Derfor er fokuset mitt litt annerledes. Jeg har selvsagt lyst til å få flere jente- og gutteboksere inn i First Lady Promotion, men jeg er så glad i boksing og elsker denne idretten, at det å hjelpe en bokser til OL, hadde vært veldig stort. Det er helt klart noe jeg har lyst til å bidra med, legger hun til.

Les også: Brækhus forsvarte VM-beltene

Klare planer

Med opprettelsen av firmaet First Lady Promotion, er det ikke bare boksekarrieren, men også kursen for livet etter boksingen som langt på vei er satt.

– Kommer du fortsatt til å satse innenfor boksingen etter at karrieren er over?

– Ja, jeg kommer til å satse innenfor boksing, men også med mange andre ting når den aktive karrieren er over. Jeg kommer nok til å jobbe i kulissene med boksing. Planene går ut på å arrangere show og prøve å få fram nye boksere. Planen er å være med på å bygge opp boksingen, men blir nok en del andre ting også, sier 35-åringen.

Foredragsvirksomhet er blant «de andre tingene». Det er heller ikke umulig at hun kommer til å satse innen klær og kanskje skaffe seg sin egen kleskolleksjon. Mulighetene er mange.

– Jeg ser ingen grenser, understreker Cecilia Brækhus overfor NTB.

Hennes neste kamp blir mot Klara Svensson i februar eller mars neste år, trolig i Bergen. Deretter er håpet og ønsket å møte den amerikanske MMA-stjernen Cris Cyborg. En slik kamp kommer helt sikkert til å gå i USA.

Les også: Brækhus vender hjem – skal på husjakt i Oslo

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært