Brækhus vender hjem – skal på husjakt i Oslo

<p>Cecilia Brækhus har hvilt en ukes tid etter storkampen mot franske Anne-Sophie Mathis. Hun forteller at hennes neste motstander i bokseringen blir svenske Klara Svensson og at kampen trolig vil gå i Bergen. Hun har også planer om å flytte hjem til Norge og kommer derfor til å kjøpe seg en leilighet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.</p>
Cecilia Brækhus har hvilt en ukes tid etter storkampen mot franske Anne-Sophie Mathis. Hun forteller at hennes neste motstander i bokseringen blir svenske Klara Svensson og at kampen trolig vil gå i Bergen. Hun har også planer om å flytte hjem til Norge og kommer derfor til å kjøpe seg en leilighet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Cecilia Brækhus er i ferd med å bryte de siste båndene til Berlin og Tyskland. Nå planlegger hun å kjøpe seg leilighet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå må jeg se å komme meg hjem en gang for alle. Derfor må jeg se om jeg kan finne meg en leilighet. Så lenge jeg holder meg på det nivået jeg er nå, blir nok Oslo basen min, røper Cecilia Brækhus til NTB.

Hun bokset sin første kamp som profesjonell 20. januar i 2007. Da hadde hun Helge Wærøy som trener og base i Melhus utenfor Trondheim. Etter fire kamper tok hun skrittet over til tyske Sauerland. Da skjøt karrieren fart. Hun bokset for det tyske promotorselskapet fra 2008 og ble verdensmester etter å ha slått danske Vinnie Skovgaard i Kiel 14. mars 2009.

Les også: Brækhus: Svensson er ikke en bokser som kan felle meg

Nå står hun med 29 kamper, er ubeseiret og ubestridt verdensmester i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF). Brækhus er verdens beste kvinnelige bokser, uansett vektklasse.

I 2015 var samarbeidet med Sauerland over. Da valgte Brækhus å starte sitt eget selskap First Lady Promotion. Hun fikk med seg advokatfirmaet Elden på laget, og etter det har pilene pekt rett opp, både sportslig og forretningsmessig.

Les også: Brækhus kan bli første norske bokser til å vinne profesjonell VM-tittel på hjemmebane

Det foreløpige høydepunktet var The Homecoming i Oslo Spektrum, der proffboksingen gjorde comeback på norsk jord etter å ha levd med et forbud i 35 år, og der Brækhus og hennes selskap lagde et fantastisk show for 10.000 tilskuere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært